Η ΝΔ πάει σε εκλογές χτυπώντας κέντρο, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Λεβέντη – Ποντάρει σε επιστροφές

Επί τάπητος στην κοινή συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου και της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ τέθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα καθώς και η μετέπειτα στρατηγική του κόμματος. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι έτοιμο το 90 με 95% των ψηφοδελτίων, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται και η ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής αγώνα του

κόμματος, η οποία θα συγκληθεί σε σώμα αμέσως μόλις προκηρυχθούν και επισήμως οι εκλογές.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Σύμφωνα με κομματικές πηγές της ΝΔ, ετέθη το ζήτημα της εξεύρεσης λύσης από την παρούσα Βουλή, όπως το παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του προέδρου της ΝΔ και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά για το πρωί του Σαββάτου στις 12:00. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιθυμεί τις εκλογές και υπό αυτό το πρίσμα η ΝΔ πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια για να εξευρεθεί λύση από την παρούσα βουλή.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν και διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα, όπως οι λίστες της ΝΔ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr, υφίστανται εκκρεμότητες στις γαλάζιες λίστες, ακόμα και αν θεωρείται εξαιρετικά αβέβαιο να γίνουν αλλαγές στις εκλόγιμες θέσεις (και σε αρκετές θέσεις των πρώτων επιλαχόντων). Εκτιμάται όμως πως θα υπάρχουν νέα πρόσωπα που θα συστρατευτούν με τη ΝΔ στον εκλογικό αγώνα και θα αντιπροσωπεύουν την νέα εικόνα που θέλει να εμπεδώσει η ΝΔ, αλλά και την στροφή στον μεσαίο χώρο.

Οι πτυχές της στρατηγικής της ΝΔ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KoolNews.gr, η στρατηγική της ΝΔ είναι σχεδόν έτοιμη, με ορισμένες πινελιές να απομένουν ακόμα προς οριστικοποίηση για τις επόμενες ημέρες. Συν τοις άλλοις, οργανωτικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας σε κατάσταση αυξημένου εκλογικού συναγερμού, με το επιτελείο του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του γραμματέα της ΠΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου να επιμελούνται τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Το πολιτικό στίγμα που θα επιλεγεί είναι αυτό του μεσαίου χώρου και του μεταρρυθμιστικόυ κέντρου, χωρίς να υπάρχουν σαφή ανοίγματα, πέραν της παρουσίας του ίδιου του κυρίου Μεϊμαράκη στο τιμόνι της ΝΔ, στη λαϊκή δεξιά. Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως η ΝΔ μπορεί να αντλήσει ψηφοφόρους από τη δεξαμενή του μεταρρυθμιστικού κέντρου, εκφράζοντας και πολίτες που στήριξαν το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και για την παρούσα εμφανίζονται είτε αναποφάσιστοι είτε ακόμα προσανατολίζονται στην Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Όπως έγραψε ήδη το KoolNews.gr, η ΝΔ επιλέγει επί της ουσίας ως αντιπαλο από την αντίθετη πλευρά το νεοσύστατο κόμμα της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Άλλωστε, δημοσκοπικά, στη ΝΔ εκτιμούν πως η διόγκωση του κόμματος Λαφαζάνη θα στερήσει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσγειώνοντας τη διαφορά των δύο κομμάτων σε πιο λογικά επίπεδα.

Επικοινωνιακά, η ΝΔ θα παίξει και πάλι "μπάλα" στο χώρο των νέων τεχνολογιών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως και στις εκλογές του Ιανουαρίου, με τις λεπτομέρειες της επικοινωνιακής και ψηφιακής στρατηγικής να αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας. Τέλος, οργανωτικά η ΝΔ είναι σχεδόν 100% έτοιμη, ενώ στην Αθήνα επέστρεψε και ο γραμματέας Οργανωτικού κύριος Κόλλιας. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει και πλήρης ενεργοποίηση των ΝΟΔΕ, της ΟΝΝΕΔ, αλλά και του απόδημου Ελληνισμού, μιας και άλλωστε πρόσφατα επανασυστάθηκε η εν λόγω γραμματεία υπό τον Τάκη Σκανδαλάκη.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Η ΝΔ πάει σε εκλογές χτυπώντας κέντρο, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και Λεβέντη – Ποντάρει σε επιστροφές appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα