Η ορολογία των εκλογών

Αν μέχρι σήμερα πίστευες ότι οι πολιτικές ορολογίες ήταν το ντιμπέιτ και το exit poll, ήρθε ο καιρός να μάθεις τις νέες εκφράσεις. Καλώς ήρθες στον κόσμο του “Ολαντρέου” και του “Σαμαρέλου”!

Για πολλούς αυτές οι εκλογές είναι… μουγκές, για άλλους χωρίς νόημα και για ορισμένους η τελευταία λύση. Για μένα αυτές

οι εκλογές είναι show biz! Όλοι εμπνέονται από τις σχέσεις των star του Hollywood και το κόκκινο χαλί. Και το καταλαβαίνεις πολύ εύκολα ρίχνοντας μια ματιά στην φετινή ορολογία των εκλογών.

Όχι δεν είναι βγαλμένη μέσα από την ταξική πάλη και τον αγώνα, αλλά από τα reality και το E! Entertainment – ξέρεις το γνωστό κανάλι που ασχολείται με τη ζωή των celebrities. Τι; Έχουν στο Hollywood τους Μπραντζελίνα; Εμείς έχουμε τους Σαμαρέλους! Και για όσους δεν κατάλαβαν, μιλάμε για τον πολιτικό “γάμο” του Σαμαρά και του Βενιζέλου, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μαλακοσφαιριστές: Έτσι αποκάλεσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης, όσους κυβερνούσαν τη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια.

Ολαντρέου: Ή αλλιώς ο Γάλλος Παπανδρέου. Ο Νικολά Σαρκοζί, σε μια προσπάθεια να ψήσει τους ψηφοφόρους είπε ότι ο Ολάντ είναι ο Παπανδρέου της Γαλλίας.

Σαμαρέλος: “Πατέρας” της ορολογίας ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετά τις εκλογές.

Τυραννοκτόνοι: Κόμμα που θα κατέβει στις φετινές εκλογές με έναν και μόνο υποψήφιο, τον Αθανάσιο Δασκαλόπουλο.

Καλό βόλι: Έτσι πλέον λέει “καλή επιτυχία” ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Διαβάστε ακόμα:

* Ο “Τραμπάκουλας” στο Ράδιο Αρβύλα

* Η Aneuthynous “απάντηση” (vid)

* Metal Βενιζέλος (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα