Η πόλη της IKEA

Σαν να βαρέθηκαν τα παιδιά από τη Σουηδία με το να φτιάχνουν μόνο έπιπλα για -να μη μιλήσω για τα κεφτεδάκια τους- και αποφάσισαν να κατασκευάσουν και μια ολόκληρη πόλη.

Από τον Κωνσταντίνο Χαντζάκο – Αντωνάτο

Η LandProp, που είναι η κατασκευαστική – παιδάκι της ΙΚΕΑ, αγόρασε μια αρκετά μεγάλη έκταση στο Ανατολικό Λονδίνο στην οποία σκοπεύει να δημιουργήσει την πρώτη πόλη της! Υπόσχεση της, μάλιστα, είναι πως η Ανατολική πλευρά της Βρετανικής πρωτεύουσας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Από αυτά που μπορείς και εσύ να

καταλάβεις από τις φωτογραφίες της μακέτας, η ΙΚΕΑ σκοπεύει να φτιάξει μια οικογενειακή περιοχή για fun, βόλτες και τα λοιπά χαρωπά χούγια της. Από τις 1200 κατοικίες που θα κατασκευαστούν, όλες με υπόγειο γκαράζ, το 40% προορίζεται για οικογένειες με τρία παιδιά – ίσως και περισσότερα. Ακόμα, ετοιμάζουν 50 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα για κτήρια καταστημάτων και γραφείων, ενώ τα καταστήματα, οι ποδηλατοδρόμοι, οι πλατείες και γενικά οι χώροι που ο κάτοικος θα μπορεί να περάσει ευχάριστα την ώρα του θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μην νομίζεις, βέβαια, πως η ΙΚΕΑ θα δώσει την ιδιοκτησία στους κατοίκους της συνοικίας αυτής! Όχι, απλώς θα στα νοικιάσει και αν σε ενδιαφέρει εσένα προσωπικά η μετακόμιση στο Λονδίνο – μιας που εδώ μας βάρεσε και η κρίση και από δουλειά και από ψιλά τίποτα – σου ξεκαθαρίζουν πως τα ενοίκια θα είναι πολύ λογικά. Μέχρι να το δεις με τα μάτια σου σε λίγους μήνες, χάζεψε εδώ όλα τα μεγαλόπνοα σχέδια των Σουηδών.

Διαβάστε ακόμα:

* Welcome to Santorini Park

* Φθηνά και στο Λονδίνο. Μπορείς!

* Νησί στο… πουθενά

Keywords
Τυχαία Θέματα