Η Πρωταπριλιάτικη ντροπή της «Ελευθεροτυπίας»

17:18 1/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Αγόρασα σήμερα μετά από καιρό εφημερίδα. Και επέλεξα την «Ελευθεροτυπία» γιατί μεταξύ άλλων μου κίνησε την περιέργεια στην πρώτη σελίδα το «χτύπημα» για τον...άπορο αδελφό του υπουργού Υγείας, Αλέξανδρο Γεωργιάδη.

Γράφει ο Δημήτρης Δεμεσούκας

Αφού διάβασα το πραγματικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της συναδέλφου Δήμητρας Ευθυμιάδου για τη νοσηλεία πολυτελείας του αδελφού του Αδώνιδος για εγχείριση διαφράγματος, ενημερώθηκα παράλληλα από τις πρώτες γραμμές του θέματος, ότι δεν πρόκειται για Πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Είδα το άλλο «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα για το κόμμα του Παπανδρέου

που θα λέγεται σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Ήλιος». Ούτε αυτό μου φάνηκε Πρωταπριλιάτικο γιατί όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι προς τα κει το πάει ο πρώην πρωθυπουργός. Και η επιλογή του ονόματος μου φάνηκε εξίσου λογική.

Ώσπου έφτασα στη σελίδα 30, στη στήλη TV & MEDIA. Κι εκεί διαβάζω πρώτο θέμα πως «Ξανανοίγει η ΕΡΤ» με υπέρτιτλο «Με προσωπική παρέμβαση Σαμαρά».

Μου φάνηκε μεν απίστευτο, αλλά δεν αρνούμαι πως το κείμενο το «ρούφηξα». Η εφημερίδα επικαλούνταν αποκλειστικές της πληροφορίες, έναν οργισμένο Σαμαρά που υπό τον φόβο της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβε ότι δεν μπορεί «να πάμε σε εκλογές χωρίς Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να είμαστε σκλάβοι του κάθε καναλάρχη για μια ακόμη φορά» αλλά και μία θυελλώδη σύσκεψη με Κρανιδιώτη, Μπαλτάκο, Μουρούτη, Σταμάτη και Λαζαρίδη. Η «εντολή» του Σαμαρά μάλιστα ήταν σαφής: Τελειώστε το τώρα το θέμα».

Και πως θα τελείωνε; Με την επαναπρόσληψη όλων των πρώην εργαζομένων στην ΕΡΤ, οι οποίοι μάλιστα θα πάρουν κανονικά την μισθοδοσία των δέκα προηγούμενων μηνών. Ενώ παράλληλα ως κίνηση καλής θέλησης θα κρατήσουν και τις δόσεις των αποζημιώσεων που έχουν ως τώρα λάβει. Μάλιστα υπάρχει πρόβλεψη, έλεγε η εφημερίδα ακόμη και για όσους απασχολούνται σήμερα στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ώσπου έφτασα στο τέλος του κειμένου το οποίο παραθέτω αυτούσιο: «Λόγω αιφνίδιας ασθένειας του Σίμου Κεδίκογλου, την ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ θα αναλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης».

Και αναρωτιέμαι...Εκεί εξαντλήθηκε η φαντασία σας στην «Ελευθεροτυπία» για το Πρωταπριλιάτικο ψέμα;

Να παίζετε με την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων που έχασαν την δουλειά τους από τη μία στιγμή στην άλλη και ψάχνουν τρόπο να ζήσουν τις οικογένειές τους;

Να παίζετε με την κατάθλιψη εκατοντάδων από αυτούς που περιμένουν ένα θαύμα ή και την παραμικρή είδηση που θα τους κάνει να χαμογελάσουν και πάλι;

Να επικαλείστε πληροφορίες ότι όχι μόνο ξανανοίγει η ΕΡΤ αλλά θα πάρουν κιόλας οι εργαζόμενοι-πολλοί από αυτούς με τεράστια οικονομικά προβλήματα-και όλα τα λεφτά τους και να νομίζουν ότι η «Ανάσταση» κάποιες φορές μπορεί να έρθει και πριν την Μεγάλη Παρασκευή;

Να δίνετε ελπίδες ακόμη και σε αυτούς που εργάζονται σήμερα στη ΔΤ ότι δεν θα μείνουν στο δρόμο αλλά υπάρχει πρόβλεψη και γι αυτούς;

Και αυτοί στις πλάτες των οποίων στήνετε το «πρωτότυπο» Πρωταπριλιάτικο ψέμα σας να είναι όχι απλώς ταλαιπωρημένοι, απολυμένοι, πρώην εργαζόμενοι-όπως εκατομμύρια άλλοι-αλλά και συνάδελφοι σας!

Και ποιοι είχαν αυτή την φαεινή ιδέα; Η «Ελευθεροτυπία». Που πέρασε κι αυτή νωρίτερα τον ίδιο εφιάλτη. Που έβαλε λουκέτο, που άφησε στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

Ας γράφατε καλύτερα ότι κλείνετε εσείς αν θέλατε να ξεπουλήσετε...Γιατί έτσι κι αλλιώς όπως φαίνεται και από τις κυκλοφορίες της περασμένης Παρασκευής προφανώς μόνο εγώ και άλλοι 2.347 αναγνώστες την «πατήσαμε». Μόνο η «Ελεύθερη Ώρα» και η «Εστία» πουλάνε λιγότερα φύλλα. Κι αυτό δεν είναι Πρωταπριλιάτικο ψέμα...αλλά μια οδυνηρή αλήθεια για μια ιστορική εφημερίδα...

Keywords
Τυχαία Θέματα