Η Ρούσεφ μιλά για μεταρρυθμίσεις την ώρα που οι διαδηλωτές πλημμυρίζουν την Βραζιλία

Μεταρρυθμίσεις και περισσότερα κονδύλια σε παιδεία και υγεία υποσχέθηκε η Ντίλμα Ρουσέφ σε μια προσπάθεια να σβήσει η φωτιά των διαδηλώσεων στις μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας.


Η Ρούσεφ επίσης, προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει μια «μικρή βίαιη μειονότητα (…) να καταπατήσει ένα δημοκρατικό και ειρηνικό κίνημα», αναφερόμενη προφανώς στις λεηλασίες της Πέμπτης στο περιθώριο των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκέντρωσαν 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους των μεγαλουπόλεων.

Στο τηλεοπτικό της διάγγελμα, η πρόεδρος της χώρας δεσμεύθηκε επίσης να κάνει περισσότερα

στον αγώνα κατά της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, η Ρουσέφ ξεκαθάρισε ότι το 100% των εσόδων από το πετρέλαιο θα πηγαίνει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της παιδείας, ενώ εξήγγειλε σειρά κινήτρων για τον επαναπατρισμό εκατοντάδων γιατρών, ώστε να στελεχωθούν καλύτερα οι υπηρεσίες υγείας.
«Θα μιλήσω με τους ηγέτες των άλλων δυνάμεων, ώστε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, θα καλέσω τους διοικητές, τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων για να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια γύρω από τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών», δήλωσε η πρόεδρος στην ομιλία της, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Για μια ακόμα φορά χαιρέτισε τις διαδηλώσεις ως ένδειξη υγείας για τη Δημοκρατία, αλλά ξεκαθάρισε ότι η τάξη θα τηρηθεί.

«Χρειαζόμαστε τη συνεισφορά όλων, τις σκέψεις και την εμπειρία σας. Την ενέργεια και τη δημιουργικότητά σας. Την ικανότητά σας να αμφισβητείτε και να επισημαίνετε τα λάθη του γερασμένου πολιτικού μας συστήματος.

» Είναι γεγονός ότι χρειάζεται οξυγόνο το πολιτικό μας σύστημα. Αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται με ειρηνικό τρόπο. Είμαι η πρόεδρος όλων των βραζιλιάνων: αυτών που διαδηλώνουν, αλλά και αυτών που δεν διαδηλώνουν.»

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είπε ότι θα υπάρξουν «μεταφορές σε λογικές τιμές», καθώς επίσης ποιότητα στην υγεία και την εκπαίδευση, για την οποία επανέλαβε την επιθυμία της να αφιερώσει το 100% των εσόδων από το πετρέλαιο της χώρας. Η Ρούσεφ ανακοίνωσε ότι θα "συναντηθεί με τους ηγέτες των ειρηνικών διαδηλώσεων, τους εκπροσώπους των οργανώσεων νεολαίας, τα συνδικάτα, τα εργατικά κινήματα, και τις λαϊκές οργανώσεις".
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε μόνο για την πόλη του Σαο Πάολο, το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί «κακή» ή «πολύ κακή» τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση της προέδρου, έναντι 27% που την θεωρεί κανονική και 15% που την θεωρεί «καλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα