Η συγκλονιστική ιστορία της Γκόλντι, που περιμένει τους νεκρούς ιδιοκτήτες της

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η ιστορία της Γκόλντι, της όμορφης σκυλίτσας που αναζητά τους νεκρούς ιδιοκτήτες της έξω από το σπίτι στο οποίο έμεναν.

Θα μπορούσε να είναι κινηματογραφική ταινία, ίσως η ελληνική εκδοχή του «Χάτσικο», ίσως λίγο πιο λυπητερή, καθώς από τη ζωή της Γκόλντι δε χάθηκε μόνο ένας, αλλά και οι δύο «γονείς» της, ενώ οι συγγενείς τους την εγκατέλειψαν.

Παρόλα αυτά, επιδεικνύοντας απαράμιλλη πίστη –όπως μόνο ένας σκύλος μπορεί- εξακολουθεί

να προσμένει με αγάπη τα αφεντικά της, πηγαίνοντας κάθε απόγευμα, την ίδια ακριβώς ώρα, έξω από το σπίτι που μεγάλωσε μαζί τους.

Για καλή της τύχη, την βρήκε μία φιλόζωη κοπέλα, η οποία και ανήρτησε την ιστορία της στο Διαδίκτυο, με σκοπό να δώσει μάθημα αγάπης, αλλά και την βοηθήσει να βρει καινούριο σπίτι.

Αυτή, λοιπόν, είναι η ιστορία της Γκόλντι, όπως την γράφει η κοπέλα που την βρήκε, Σταυρούλα Φλώκου:

«Πριν ενάμιση μήνα περίπου εμφανίστηκε ,μπαίνοντας από μια τρύπα περίφραξης, στο απέναντι οικόπεδο από το εξοχικό μου ένα υποσιτισμένο και φοβισμένο σκυλάκι. Ένα κοριτσάκι που με το ζόρι μπορούσε να περπατήσει από την εξάντληση. Της έβαλα νερό και φαγητό αλλά έφαγε και ήπιε μόνο αφού απομακρύνθηκα.

Την έβλεπα κάθε Σαββατοκύριακο .Δεν ξέρω αν έτρωγε τις άλλες μέρες. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι κάθε πρωί έφευγε από το οικόπεδο κι επέστρεφε απόγευμα ταλαιπωρημένη και πεινασμένη. Κοιμόταν εκεί και ξανά πάλι το πρωί έφευγε. Αυτές τις ημέρες που έμεινα στο εξοχικό η μικρή μού κούνησε ουρίτσα! Βγήκα έξω κι έκατσε να την χαϊδέψω.

Προσπάθησα δυο φορές να την ακολουθήσω να δω που πηγαίνει, αλλά δεν τα κατάφερνα, γιατί την έχανα στη διαδρομή. Ζήτησα, λοιπόν, βοήθεια από ένα φίλο με μηχανάκι. Νωρίς το πρωί αρχίσαμε την παρακολούθηση. Συνεπής στο ραντεβού της σηκώθηκε και ξεκινήσω. Την ακολουθήσαμε για μια ώρα σχεδόν μέχρι που σταμάτησε εξω από ένα σπίτι και ξάπλωσε κάτω. Μετά από πέντε λεπτά ένα αγόρι βγήκε εξω από διπλανό σπίτι και την χαιρέτισε. Το ρώτησα πού την ξέρει.

Και άκουσα το απίστευτο:

Η Γκόλντι, όπως την λένε τώρα , ζούσε με ένα ζευγάρι σε αυτό το σπίτι. Ένα απόγευμα το ζευγάρι έφυγε –όπως κάθε μέρα- για τη δουλειά. Όμως πέρασε μια εβδομάδα σχεδόν και δεν επέστρεψε. Η μικρή άρχισε να κλαίει. Οι γείτονες ενημέρωσαν την οικογένεια του ζευγαριού κι έμαθαν τελικά ότι οι γονείς της μικρής πέθαναν σε ατύχημα με την μηχανή που επέβαιναν. Και δεν ήξεραν τίποτα ούτε ήθελαν να μάθουν για το σκυλί. Οι γείτονες άνοιξαν την πόρτα και η Γκόλντι ... έγινε άλλο ένα αδέσποτο!

Υποσιτίστηκε, αρρώστησε –σύμφωνα με τις εξετάσεις έχει ερλιχίωση (καλα-αζάρ )και ακολουθεί θεραπεία-και έμεινε μόνη. Αυτό που με πληγώνει περισσότερο είναι ότι η μικρή κάθε πρωί είχε την ανάγκη να ξαναγυρίσει στο σπίτι που γνώρισε και ήλπιζε να συναντήσει τους γονείς της. Και παρόλο αυτή τη μεγαλόπρεπη πράξη ,ήταν αναγκασμένη να περιπατάει καθημερινά δυο ώρες πέρα δώθε για να βρει φαγητό και νερό. Η Γκόλντι από μέσα Ιουλίου είναι σε πανσιόν. Όποιος θέλει να βοηθήσει υπάρχουν πολλοί τρόποι. Η ζωή τής στέρησε τους γονείς της. Οι άνθρωποι τής στέρησαν την υγεία της και την ασφάλειά της.

Ένας άνθρωπος, όμως, θα της δώσει τα πάντα. Θα περιμένουμε μέχρι να βρεθεί. Είναι περίπου ενός έτους και πολύ τρυφερή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972297146»

Keywords
Τυχαία Θέματα