Η συνταγή της ημέρας: Χυλοπίτες με κρασάτο κοτόπουλο!

Σήμερα τρώμε παραδοσιακά και… πολύ καλά! Ούτε χρόνο θέλει ούτε κόπο. Μπορείς να το φτιάξεις κι εσύ ο εργένης. Μην το φοβηθείς…

Τί θα χρειαστούμε (για 4 μερίδες):

12 μπουτάκια κοτόπουλο (ζητήστε από το κρεοπώλη σας να τα ξεκοκαλίσει)500 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα150 ml ελαιόλαδο1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο1 κουτ. σούπας φρέσκια ματζουράνα150 ml λευκό κρασί1 κιλό ντομάτες στον τρίφτη2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο2 κουτ. σούπας ντοματοπολτό500 ml ζωμό κότας200 γραμμάρια μυζήθρα σκληρή300 γραμμάρια
χυλοπίτεςΑλάτι, πιπέρι

Πώς θα το φτιάξουμε:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε-αλατίζουμε και σβήνουμε με κρασί.Αφήνουμε να σωθούν τα υγρά τους.Προσθέτουμε το δυόσμο,το θυμάρι και τη ματζουράνα και ανακατεύουμε.Βάζουμε τη φρέσκια ντομάτα και τον ντοματοπολτό ανακατεύοντας συνέχεια.Προσθέτουμε το ζωμό και λίγο πιπέρι.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά.Βράζουμε τις χυλοπίτες και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!

Τη συνταγή τη διαβάσαμε στο www.jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα