Η Θεσσαλονίκη βγάζει πρόεδρο- Στη μάχη της Βορείου Ελλάδος οι διεκδικητές του γαλάζιου στέμματος

08:11 5/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Βόρεια και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη μεταφέρεται το γαλάζιο ενδιαφέρον, καθώς η εν λόγω πόλη, αλλά και η Κεντρική Μακεδονία ευρύτερα αναδεικνύονται σε καταλύτες για το εκλογικό αποτέλεσμα της ερχόμενης Κυριακής. Ήδη, ο Βαγγέλης Μείμαράκης πήρε την ανιούσα, όπως έγραφε από χθες το KoolNews.gr, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στην πόλη. Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας

θα προβεί σε δήλωση, όπου θα ξεκαθαρίζει(;) τις προθέσεις του για τον δεύτερο γύρο, ενώ για τον εορτασμό των Θεοφανίων θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Όπως έχει διαφανεί, η επίδοση των δύο μονομάχων στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας με τις ισχυρές καραμανλικές παραδόσεις θα είναι κλειδί για τη νίκη την ερχόμενη Κυριακή. Αυτό το αντιλαμβάνονται σαφώς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και γι’ αυτό το λόγο επενδύουν τόσο πολύ στην εν λόγω περιφέρεια.

Οι επαφές Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη

Από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς, όπως τα στελέχη των επιμελητηρίων, αλλά και πολιτικούς παράγοντες της πόλης. Ήδη, ο καραμανλικός μηχανισμός της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε αφυπνιστεί και την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, δουλεύει στο φουλ, προκειμένου να εξασφαλίσει την άνετη πρωτιά στον κ. Μεϊμαράκη. Προς τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ κινούνται με τη σειρά τους πολλά γαλάζια στελέχη την βορείου Ελλάδος, με απευθείας αναφορά στο καραμανλικό περιβάλλον, αλλά και αρκετοί ψηφοφόροι, κατά τεκμήριο πιο συντηρητικοί, οι οποίοι είχαν επιλέξει στον πρώτο γύρο τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σήμερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα παραθέσει και συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, ενώ επένδυσε πολύ και στις απευθείας επαφές που είχε με παράγοντες της πόλης.

Για την ανατροπή ο Κυριάκος

Την ανατροπή των δεδομένων προσπαθεί να πετύχει στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ναι μεν δεν πήγε άσχημα, γνωρίζει όμως πως ξεκινά από μειονεκτική θέση, λόγω του ότι…δεν είναι καραμανλικός, στοιχείο που βαρύνει στη βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αποφύγει με τη σειρά του τις μεγάλες συγκεντρώσεις και θα επενδύσει στην απευθείας επαφή με στελέχη και φίλους της ΝΔ, ενώ ήδη το γραφείο του στην συμπρωτεύουσα καλύπτει χιλιόμετρα για να ολοκληρωθεί το πλέγμα των επαφών του. Ο κ. Μητσοτάκης ρεαλιστικά στοχεύει στο να πείσει τους βορειοελλαδίτες πως μπορεί να ανανεώσει τη ΝΔ χωρίς εκδικητικές τάσεις και γι’ αυτό το λόγο έκανε και άνοιγμα στους δεξιούς ψηφοφόρους το πρωί της Δευτέρας. Όπως και να έχει όμως, το έργο του δεν είναι εύκολο, ακόμα και αν προσελκύσει αστικά κοινά κυρίως της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν διαθέτει τον καραμανλικό μηχανισμό. «Έχει όμως ρεύμα και αυτό πολλές φορές υπερβαίνει τους μηχανισμούς», αντιτείνουν από το επιτελείο του, βέβαια.

Η κρίσιμη τοποθέτηση του Τζιτζικώστα

Με ενδιαφέρον θα πρέπει, παράλληλα, να αναμένεται και η τοποθέτηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα αναφορικά με την εκλογική μάχη του δεύτερου γύρου. Μέχρι το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη του κ. Τζιτζικώστα με συνεργάτες του, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση. Αν και δεν κατέστη δυνατό να διακριβωθεί τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι, η γενικότερη κατεύθυνση θέλει τον περιφερειάρχη να προβαίνει σε μια ισορροπημένη δήλωση, η οποία θα περιέχει και έκκληση στους νεοδημοκράτες για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, πλην όμως δεν θα δίνει ρητό στίγμα για ψήφο στον έναν ή στον άλλον υποψήφιο.

Άλλωστε, οι εισηγήσεις προς τον περιφερειάρχη ήταν πολυποίκιλες. Κάποιοι του πρότειναν να στηρίξει ακόμα και τον κ. Μεϊμαράκη, προκειμένου να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με το καραμανλικό στρατόπεδο, ενώ άλλοι εισηγήθηκαν γραμμή υπερ του κ. Μητσοτάκη. Τέλος, άλλοι τάχθηκαν υπέρ της γραμμής της αυστηρής ουδετερότητας. Όπως και να έχει, αν εν τέλει ο κ. Τζιτζικώστας υπερβεί το σκάμμα της ουδετερότητας, τότε δεν πρόκειται να δώσει άμεση στήριξη, πλην όμως θα αφήνει με κάποια λέξη ή φράση-κλειδί να εννοηθεί η προτίμησή του.

Και ο Άδωνις στη συμπρωτεύουσα

Πάντως, από το παζλ της Θεσσαλονίκης δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα ανέβει στη συμπρωτεύουσα για τον εορτασμό των Θεοφανίων, όπου άλλωστε θα βρίσκεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο στηρίζει. Ήδη, από σήμερα θα βρίσκεται στην πόλη στενός του συνεργάτης, με τον πρώην υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ να θέλει να δώσει με την παρουσία του και αυτός μήνυμα υπέρ του κ. Μητσοτάκη.

The post Η Θεσσαλονίκη βγάζει πρόεδρο- Στη μάχη της Βορείου Ελλάδος οι διεκδικητές του γαλάζιου στέμματος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Βορείου Ελλάδος,thessaloniki, voreiou ellados