Η τρίτη μεγαλύτερη στην ιστορία της – Συνεχίζεται η καταστροφική φωτιά στην Καλιφόρνια

08:21 7/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Αναζωπύρωση της τεράστιας πυρκαγιάς στην Καλιφόρνια που έχει ήδη απανθρακώσει μεγάλα τμήματα του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι, ανακοίνωσαν οι πυροσβεστικές αρχές. Η φωτιά αποτελεί σύμφωνα με τα στοιχεία την τρίτη μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της πολιτείας, ανέφερε το πρακτορείο Ρόιτερς. Την συνέχιση της πυρκαγιάς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες ακόμα εκτιμούν οι αρχές.

Με την ένταση των ανέμων να ενισχύεται και τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, η πυρκαγιά απανθράκωσε την Πέμπτη χιλιάδες στρέμματα γης, αν και έχει παραμείνει, ως επί το πλείστον, εντός

των γραμμών περιορισμού που έχουν θέσει οι πυροσβέστες.

«Η ένταση της πυρκαγιάς αναμένεται να ενισχυθεί την Παρασκευή», ανακοίνωσε το Τμήμα Δασολογίας και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια, επισημαίνοντας ότι το Σαββατοκύριακο προβλέπεται πως θα υπάρξουν υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι, κάτι που θα κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 111 κτίρια, συμπεριλαμβανομένων 11 σπιτιών, έχουν καταστραφεί και περίπου 1.900 ακόμα απειλούνται εξαιτίας της πυρκαγιάς, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί σοβαροί τραυματισμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα