Η Τσέλσι κόντρα σε όλα

Τι κι αν η Μπάγερν Μονάχου ήταν το φαβορί; Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 83′; Τελικά η Τσέλσι κατάφερε να πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ χάρη στον μεγάλο Ντρογκμπά…

Κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, αλλά και κόντρα στο ωραίο… ποδόσφαιρο, η Τσέλσι κατάφερε επιτέλους να πετύχει ότι κυνηγούσε τα τελευταία χρόνια: να σηκώσει τη κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ. Και όλα αυτά χάρη στον “τελειωμένο” στην αρχή της σεζόν Ντιντιέ Ντρογκμπά, καθώς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. 

Σε ένα ματς με πολύ πάθος, αλλά όχι και πολλές φάσεις, οι

Λονδρέζοι έπαιξαν πάλι το αμυντικό τους σύστημα “και οι 11 κάτω από τη σέντρα” σε μεγάλο μέρος του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν την κακή μέρα του Γκόμες, αντέδρασαν και ισοφάρισαν το γκολ του Μίλερ (83′) με τον Ντρογκμπά να “χτυπάει” 5 λεπτά αργότερα, γλίτωσαν το πέναλτι που εκτέλεσε ο Ρόμπεν στην παράταση και όταν έφτασε το ματς στην διαδικασία από τα 11 μέτρα, τόσο ο τερματοφύλακας της Τσέλσι Τσεχ, όσο και ο Ιβοριανός άσος, έκαναν αυτό που έπρεπε (4-3 στα πέναλντι) για να πάρει η ομάδα τους την κούπα.

Ένας τελικός που μας έμαθε μερικά βασικά πράγματα: πρώτον ότι δεν κερδίζει πάντα η καλύτερη, η πιο επιθετική και η πιο ποιοτική ομάδα, γιατί όπως και να το κάνεις η Τσέλσι σε κανένα από τα παραπάνω δεν ήταν καλύτεροι από τη Μπάγερν Μονάχου. Και δεύτερον ότι στα πέναλτι δεν κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί – καιρός ήταν να γίνει και αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

* Τελικός, χωρίς λάμψη

* Ο κορυφαίος κύριος Rooney (vid)

* Κορυφαίοι αθλητές (& “εγωιστές”)

Keywords
Τυχαία Θέματα