Η viral ομιλία του Κώστα Ζουράρι στην Βουλή που την χειροκρότησε μέχρι και ο Βενιζέλος

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες η πρώτη ομιλία του Κώστα Ζουράρι από το Βήμα της Βουλής. Και όχι άδικα...

Ανεβαίνοντας στο Βήμα ο γνωστός συγγραφέας, μέσα σε τέσσερα λεπτά, ξεκίνησε από τον Οδυσσέα Ελύτη, πέρασε μέσα από τον Σεφέρη και τον Θουκυδίδη, κατέληξε στον Ρίτσο.

«Πᾶσαν μὲν θάλασσαν καὶ γῆν ἐσβατὸν τῇ ἡμετέρᾳ τόλμῃ καταναγκάσαντες γενέσθαι, πανταχοῦ

δὲ μνημεῖα κακῶν τε κἀγαθῶν ἀίδια ξυγκατοικίσαντες» είπε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Ζουράρις, χρησιμοποιώντας έτσι το στίχο του Θουκυδίδη προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια της νέας κυβέρνησης.

Συνέχισε λέγοντας: «τη υπερμάχω στρατηγώ που έχει στα μάτια της ψηφιδωτό τη ρωμιοσύνη» η νέα ελληνική κυβέρνηση θα έχει σύμμαχό της όσα τόσα χρόνια προστατεύουν αυτή τη χώρα. Αλλωστε όπως συμπλήρωσε «Εμείς οι Ολύμπιοι διδάξαμε πως η Ερις γίνεται Ερως ελευθερίας».

Ως προς την διαπραγμάτευση σημείωσε: «Και φυσικά ξέρω πολύ καλά πως ξεκινάμε ως ηττημένοι, αλλά ως ηττημένοι θα δώσουμε σε αυτόν τον πεπλανημένο πλανήτη την καθ' υμάς καθεστηκυία πολιτεία» και ολοκλήρωσε με το στίχο του ποιητή Γιάννη Ρίτσου από το «Εδώ το φως», «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Η viral ομιλία του Κώστα Ζουράρι στην Βουλή που την χειροκρότησε μέχρι και ο Βενιζέλος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα