Η ζωή του Πάπα Φραγκίσκου γίνεται ταινία – Ποιος θα υποδυθεί τον Ποντίφικα

14:36 5/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Αν και νέος στο κορυφαίο αξίωμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αυτό δεν τον εμπόδισε να εμπνεύσει και να κάνουν ταινία τη ζωή και το έργο του.

Σύμφωνα με το περιοδικό Variety ,ο Αργεντίνος σκηνοθέτης, Αλεχάντρο Αγκρέστι, είναι αυτό θα τον μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη ενώ θα καταγράψει, από τα παιδικά χρόνια στο Μπουένος Άιρες μέχρι την ημέρα που εξελέγη στο Βατικανό τον περασμένο Μάρτιο.

Με τίτλο "Historia de un cura" (Η ζωή ενός ιερωμένου), θα δούμε την ζωή του Πάπα στη μεγάλη οθόνη γνωρίζοντάς τον από τα πρώτα χρόνια της ζωή του έως και τον τρόπο σκέψη και συμπεριφοράς του

τώρα, που βρίσκεται στο μεγαλύτερο σκαλοπάτι της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1936 στο Μπουένος Άιρες, από Ιταλούς γονείς. Είναι ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας και ο πρώτος από την Λατινική Αμερική, αλλά και από την Αμερική, γενικότερα. Εξελέγη στις 13 Μαρτίου 2013. Το όνομα που επέλεξε ήταν προς τιμήν του αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Μετά τις σπουδές του στη σχολή στο Βίλα Ντεβότο, εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών στις 11 Μαρτίου 1958, ενώ, αναδείχτηκε καρδινάλιος το 2001.

Ο σκηνοθέτης, Αλεχάντρο Αγκρέστι, έχει μεγάλη και αξιόλογη πορεία, με βασικό σημείο το «The Lake House»με τους Κιάνου Ριβς και Σάντρα Μπούλοκ. Οσο για το ποιος θα αναλάβει να υποδυθεί τον δημοφιλή Ποντίφικα, όλα συγκλίνουν στον επίσης Αργεντίνο ηθοποιό, Ροντρίνγκο ντε λα Σέρνα, πρωταγωνιστή της ταινίας «Ημερολόγια μοτοσικλέτας».

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες χώρες όπως -φυσικά- η Αργεντινή, η Ιταλία και η Γερμανία αλλά ουδείς προς το παρόν γνωρίζει πότε θα βγει στις αίθουσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα