Ισχυρή έκρηξη σε συνοικία του Λιβάνου – Τουλάχιστον εννέα νεκροί και τριάντα τραυματίες

Εργαζόμενοι σε υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέσυραν τουλάχιστον εννέα πτώματα μετά την ισχυρή έκρηξη η οποία σημειώθηκε σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία της νότιας Βηρυτού, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τόσο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, όσο και το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα τουλάχιστον πέντε κτίρια υπέστησαν τεράστιες ζημιές, ενώ πολλά αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή καταστράφηκαν.

Η έκρηξη έστειλε μια πυκνή στήλη μαύρου καπνού στον ουρανό αυτής της εξαιρετικά πυκνοκατοικημένης περιοχής της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Άλλος μάρτυρας που επικαλέστηκε ο τηλεοπτικός σταθμός αλ Μαγιαντίν, που θεωρείται ότι πρόσκειται στην Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για πολλούς νεκρούς. Το αλ Μαγιαντίν μετέδωσε πλάνα που απεικονίζουν μια τεράστια πυρκαγιά ανάμεσα σε κτίρια.

Ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ένα αυτοκίνητο-βόμβα. «Υπάρχουν πολλά πτώματα, μια τεράστια πυρκαγιά και πολύ μεγάλες ζημιές. Ασθενοφόρα φθάνουν στο σημείο», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο δίκτυο.

Η συνοικία Ρέουις, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, θεωρείται προπύργιο της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και το σιιτικό κίνημα πραγματοποιεί συχνά πορείες κι εκδηλώσεις εκεί.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός αλ Νουρ, ο οποίος πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για μια έκρηξη τεράστιας ισχύος. Μέλη της Χεζμπολάχ απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο, αφήνοντας να περνούν μόνο ασθενοφόρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα έπειτα από μια ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, σεΐχη Χάσαν Νασράλα, με την οποία το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για μια ενέδρα εναντίον μιας περιπόλου των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο. Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην ενέδρα αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα