Ισοπαλία Τσίπρα-Σαμαρά για την πρωθυπουργία!

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των Ελλήνων με την κατάσταση στην χώρα καθώς προβλέπουν δυσοίωνο τόσο το μέλλον της χώρας όσο και των ιδίων. Παράλληλα θεωρούν πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, χωρίς ωστόσο να επιθυμούν την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Στην νέα έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Metron Analysis1 για την Εφημερίδα των Συντακτών, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το

προβάδισμα με τρεις μονάδες σχεδόν ενώ η Νέα Δημοκρατία παραμένει στην δεύτερη θέση με τα ποσοστά της να είναι κάτω από το 20%.

Στην πρόθεση ψήφου δίνουν προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,2 ποσοστιαίες μονάδες (22% έναντι 19,8% της Ν.Δ.). Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες (29,5%, έναντι 26,5% της Ν.Δ.) στην αναγωγή ψήφου επί των έγκυρων ψηφοδελτίων. Στη δε παράσταση νίκης, η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται με 46% έναντι 26% της Ν.Δ.

Πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος εκ των πολιτικών αρχηγών -έπεται ο Πάνος Καμμένος των Ανεξάρτητων Ελλήνων- ενώ ο έως τώρα δημοφιλέστερος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης βρίσκεται στην τρίτη θέση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην τέταρτη.

Στο ερώτημα, ωστόσο, για τον καταλληλότερο για την πρωθυπουργία, πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας είναι ισόπαλος με τον Αντώνη Σαμαρά με ποσοστό 20%, ενώ προηγείται σταθερά ο «Κανένας» με 39%.

Πάντως και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις τους για το μέλλον, οι ερωτηθέντες δεν θέλουν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως δεν θέλουν, σε ποσοστό 61%, τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Κι αυτό, παρόλο που θεωρούν -σε ποσοστό 85%- ότι τα δάνεια από την Τρόικα μας δίνονται για να μας εκμεταλλευτούν και όχι για να μας βοηθήσουν.

Όχι σε πρόωρες κάλπες

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες από την κυβέρνηση, αλλά δεν φαίνεται να επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Δύο στους τρεις ψηφοφόρους εκφράζονται αρνητικά για την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας και μόλις το 13% έχει θετική άποψη για τους κυβερνώντες.

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου με χρήση κάλπης και αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση, ανεβάζοντας τα ποσοστά της στο 12%. Η πτώση του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερή, ενώ και η ΔΗΜΑΡ παρουσιάζει μικρή πτώση σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου (6,25%), με 6% σήμερα.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, σε ποσοστό 46% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαφορά, ενώ η Ν.Δ. έπεται με 26%.

Keywords
Τυχαία Θέματα