Ισπανία, Σλοβενία και Κροατία στο δρόμο της Εθνικής – Οι ωραίες μας στιγμές απέναντί τους [βίντεο]

Απέναντι σε διόλου ευκαταφρόνητους αντιπάλους θα βρεθεί η Εθνική μας ομάδα για την δεύτερη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ. Η Ισπανία θα βρεθεί για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια στον δρόμο μας, αποτελώντας τον κακό μας δαίμονα. Οι Σλοβένοι, παίζοντας εντός έδρας παρουσιάζονται ιδιαίτερα δυνατοί και είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο. Τέλος, οι Κροάτες μοιάζουν το ευκολότερο εμπόδιο για του Έλληνες διεθνείς που όμως έβαλαν πρόσφατα τέλος στο αήττητο σερί των διοργανωτών.

Με εκκίνηση τον

τελικό του Μουντομπάσκετ το 2006 οι Ισπανοί δεν μας άφησαν να πάρουμε ποτέ ανάσα. Όποτε τους αντιμετωπίσαμε του δώσαμε το ροζ φύλλο αγώνα. Οι απουσίες για τους «Φούριας Ρόχας» είναι πολλές καθώς στερούνται των υπηρεσιών των σούπερσταρ Παού Γκασόλ και Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αλλά έχοντας αστέρες όπως οι Ρούντι Φερνάντεθ και Ρίκι Ρούμπιο είναι πάντα το φαβορί για την κατάκτηση.

Αλησμόνητο θα μείνει στους Έλληνες η προσπάθεια για νίκη μέσα στο Παλάθιος ντε Ντεπόρτες και πρόκριση στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2007 με τους διεθνείς να τα δίνουν όλα.

Κυριότερο όπλο των Σλοβένων είναι φυσικά η έδρα τους. Έχοντας ένα γεμάτο σχετικά ρόστερ που αποτελείται από παίκτες ποιότητας όπως οι Ντράγκιτς, Νάχμπαρ, Βίντμαρ, Λάκοβιτς, Σλόκαρ και Μπέγκιτς που αποτελεί μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, στοχεύουν στο μετάλλιο. Όμως στις κρίσιμες στιγμές οι Σλοβένοι κολλάνε και μένουν έξω συνήθως από τον χορό των μεταλλίων.

Κανείς δεν θα ξεχάσει τη μάχη της «επίσημης αγαπημένης» απέναντι στους Σλοβένους το 2007 για μία θέση στη ζώνη των μεταλλίων. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη τότε, ανέτρεψε μία διαφορά 9 πόντων σε 97 δευτερόλεπτα.

Οι Κροάτες φαίνονται πιο εύκολοι από τους υπόλοιπους αντιπάλους μας, αλλά δεν παύει να αποτελούν απειλεί και παραδοσιακή δύναμη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Με αστέρες τον Ρόκο Λένι Ούκιτς του Παναθηναϊκού, τον Άντε Τόμιτς της Μπαρτσελόνα ενώ μέχρι στιγμής εντυπωσιάζει ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 85 πόντους σε 5 παιχνίδια.

Το Ευρωμπάσκετ του 2007 μας προσέφερε αναμφισβήτητα στιγμές συγκίνησης. Μία από αυτές ήταν το μπάζερ του Βασίλη Σπανούλη με την Κροατία για το 81-78, σκοράροντας από τα 7,5 μέτρα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα