Ιστορίες φούρνου: Μοσχαρίσια μπριζόλα με μελωμένες πατάτες

Καλές οι γκουρμεδιές, καλή και η avant-garde κουζίνα όταν όμως πεινάς πολύ τίποτα δεν μπορεί να σε ικανοποιήσει περισσότερο από μια μπριζόλα με πατάτες.

Για του λόγου το αληθές, η συνταγή που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα είναι μοσχαρίσια μπριζόλα με πατάτες στο φούρνο. Κολάζει και άγιο αυτό το πιάτο!

Μέσα σε μία συνταγή, περικλείονται πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, συνιστώντας ένα από τα πιο θρεπτικά πιάτα για ενδυνάμωση μυαλού και σώματος.

Για αυτό το πιάτο θα χρειαστείτε:

1 μοσχαρίσια μπριζόλα φιλέτο

1 μεγάλη πατάτα

Κύπρου (για καλύτερη γεύση – αναλόγως τα άτομα αυξάνονται οι μερίδες)

2 κουταλιές της σούπας λάδι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οι οδηγίες εκτέλεσής είναι οι εξής:

Καθαρίστε την πατάτα και κόψτε τη σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και βάλτε τις πατάτες μέσα. Βράστε τις πατάτες για περίπου 15 λεπτά και μετά κλείστε τη φωτιά.

Ανάψτε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Μαρινάρετε την μπριζόλα με το αλάτι και το πιπέρι, όπως επιθυμείτε.

Σε ένα τηγάνι ρίξτε μία κουταλιά λάδι και ψήστε την μπριζόλα και από τις δύο πλευρές για περίπου 3 λεπτά κάθε φορά

Στη συνέχεια, πάρτε ένα πυρέξ και ρίξτε τις πατάτες μέσα. Προσθέστε λάδι, αλάτι και πιπέρι, Αν επιθυμείτε βάζετε μέλι με μουστάρδα για ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα.

Τοποθετείστε την μπριζόλα πάνω από τις πατάτες και αφού ο φούρνος έχει ζεσταθεί την ψήνεται για περίπου 30 λεπτά.

Βγάλτε την από το φούρνο και πέστε με τα μούτρα!

Καλή επιτυχία!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα