Ήθελαν να σκοτώσουν τον Πάπα στην Βραζιλία – Βρέθηκε βόμβα σε σημείο που θα επισκεφτεί

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε σε περιοχή που πρόκειται να επισκεφτεί την Τετάρτη ο Πάπας.

Στις τουαλέτες του χώρο στάθμευσης, κοντά το ιερό της Παναγίας, στην πόλη Απαρετσίντα της πολιτείας του Σάο Πάολο βρέθηκε τοποθετημένη η βόμβα. Ειδικοί πυροτεχνικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού της Βραζιλίας. Ο «αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από τις στρατιωτικές αρχές» όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της 2ης ταξιαρχίας του πεζικού. Ο μηχανισμός πάντως που είχε τοποθετηθεί στο σημείο, είχε κατασκευαστεί

από πλαστικό σωλήνα ο οποίος ήταν τυλιγμένος με μονωτική ταινία.

Στην περιοχή έχει προγραμματίσει επίσκεψη αύριο Τετάρτη ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Ποντίφικας που βρίσκεται ήδη στην Βραζιλία προέτρεψε την Δευτέρα την καθολική νεολαίο από όλο τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο Ρίο για να τον δει, να «γίνουν μαθητές» και να αναβιώσουν το ιεραποστολικό πνεύμα της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας συναντήθηκε και συνομίλησε και με την πρόεδρο Ντίλαμ Ρούσεφ, κατά την πρώτη μέρα του ταξιδιού του στη Βραζιλία, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας. Αστυνομικοί του Ρίο ντε Τζανέιρο προέβησαν σε ρήψη δακρυγόνων για να διαλύσουν ομάδες διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν.

Οι πληροφορίες μάλιστα μιλούν για τραυματισμό ενός φωτογράφου κατά την διάρκεια των επεισοδίων ενώ ένας διαδηλωτής συνελήφθη από την αστυνομία. Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι διαδηλώσεις έχουν ως στόχο την κυβέρνηση της Βραζιλίας και δεν σχετίζονται με την άφιξη του Ποντίφικα στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα