Και εξ΄ αποστάσεως διασταύρωσαν τα ξίφη τους Κεδίκογλου-Τσίπρας για τη Χρυσή Αυγή

Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Ο κ. Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή

βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον καλύτερο συνήγορο και υπερασπιστή τους. Θερμά συγχαρητήρια!!» δήλωσε ο κ. Κεδικογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε επίσης ότι σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη, «δικαιολογημένα δημιούργησε στην κοινή γνώμη το αίσθημα ότι η δικαστική απόφαση για τη σύλληψη του κ. Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα!!».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Εuronews στις Βρυξέλλες νωρίτερα, είχε δηλώσει:

«Οι πολιτικές ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση. Όχι για τις αποφάσεις των δικαστών. Υπάρχουν γιατί επί μακρό χρονικό διάστημα ο κύριος Δένδιας και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να στείλουν τους φακέλους που έχουν στα χέρια τους στον εισαγγελέα. Ο κύριος Δένδιας είχε 32 φακέλους. Έπρεπε να περιμένει να γίνουν 33 με τον 33ο να είναι αυτός που αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Έπρεπε να χυθεί αθώο αίμα προκειμένου η κυβέρνηση να ενεργοποιηθεί και να στείλει τους φακέλους στη Δικαιοσύνη; Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή είχε μια ευρύτερη δραστηριότητα στην ελληνική κοινωνία πολύ πριν πάρει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Περιμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία τώρα που οι διωκτικές αρχές ερευνούν τη δράση της εγκληματικής συμμορίας να μάθουμε ποια ονόματα επιχειρηματιών στην Ελλάδα συνέδραμαν και έδιναν χρήματα στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Ακούμε τον Πρωθυπουργό να επιμένει στην ίδια ανιστόρητη, ανεξήγητη, άθλια θεωρία των δύο άκρων. Όταν ο Πρωθυπουργός επικαλείται αυτή την ανιστόρητη θεωρία προκειμένου να συκοφαντήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε συμπεριφέρεται ο ίδιος ως άκρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα