Και η Neoset στο άρθρο 99

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα κατέθεσε η Neoset  λίγους μόνο μήνες μετά την εταιρεία Satο, επιβεβαιώνοντας την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος του επίπλου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, η NEOSET

για το 2011 παρουσίασε ζημίες συνολικού ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ ενώ τα κεφάλαια της εταιρείας για το 2011 έφτασαν στα 25,5 εκατομμύρια ευρώ, πολύ χαμηλότερα δηλαδή από τις συνολικές της υποχρεώσεις, ενώ τα αντίστοιχα κεφάλαια το 2010 ήταν 33,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η Neoset δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 30 χρόνια, ενώ ο αριθμός των καταστημάτων της αγγίζουν τα 100 σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos και Neowood.

Η εταιρεία είχε σοβαρά προβλήματα τα τελευταία τρία χρόνια και μάλιστα είχε προκληθεί ένα μεγάλο κύμα απολύσεων, αλλά και καθυστερήσεις στις αμοιβές. Μάλιστα το θέμα είχε φτάσει μέχρι και τη Βουλή όπου το ΚΚΕ  είχε κάνει σχετική ερώτηση.

Ο όμιλος είχε παρουσία και στο εξωτερικό από το 1990 με χώρες δραστηριοποίησης την Αιθιοπία, την Βουλγαρία, τον Καναδά, την  Κύπρο, τη Ρουμανία και το Εκουαδόρ.  Στον όμιλο εργάζονται 1014 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα