Και τώρα οι δυο τους! Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός στους τελικούς της Α1

22:03 3/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, για ακόμη μια χρονιά, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ, με τον πρώτο να έχει το πλεονέκτημα της έδρας και την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται την ερχόμενη Παρασκευή.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3-0 στη σειρά των ημιτελικών κόντρα στο Ρέθυμνο (80-67), ενώ αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός πήρε

το τελικό εισιτήριο για τη διεκδίκηση του τίτλου από τον Πανιώνιο (64-62).

Η εικόνα των πρωταθλητών Ευρώπης, είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα και στους τρεις αγώνες των ημιτελικών, αλλά κατάφερε να βγει αλώβητος από αυτή τη διαδικασία. Από την άλλη, οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν πολύ πιο δεμένοι και συγκεντρωμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Παρά το γεγονός πως η ομάδα της Νέας Σμύρνης το… πάλεψε αρκετά, και λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης κατάφερε να πάει το ματς στους δύο πόντους, με ένα σερί 8-0, ο Παναθηναϊκός στα κρίσιμα σημεία έδειξε την ανωτερότητά του, τόσο στην ποιότητα των παικτών όσο και της εμπειρίας του. Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, έχοντας το πάνω χέρι στα ριμπάουντ, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι πήραν μια μικρή διαφορά στο σκορ, την οποία και διατήρησαν μέχρι και το τέλος.

Αντίστοιχα, για τον Ολυμπιακό «καθάρισε» ο Βασίλης Σπανούλης. Για άλλη μια φορά, ο ηγέτης της ομάδας του Πειραιά, έπιασε εξαιρετική απόδοση πετυχαίνοντας 15 πόντους, μοιράζοντας 10 ασίστ, μαζεύοντας 5 ριμπάουντ και με 2 κλεψίματα, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Όσον αφορά τις φετινές αναμετρήσεις ανάμεσα στους αιώνιους, δύο νίκες έχουν σημειώσει οι Πειραιώτες, ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στον μεταξύ τους τελικό.

Από τη μία, ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που μοιάζει να έχει το ψυχολογικό πλεονέκτημα, μετά και από τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση της κορυφής της Euroleague. Από την άλλη, οι «πράσινοι» έχουν κάνει ήδη δύο νέες προσθήκες στο ρόστερ τους (Αρ Τι Γκουίν στη θέση του πάουερ φόργουορντ και Ραμέλ Κάρι σε αυτή του γκαρντ), με τον Αργύρη Πεδουλάκη να αναμένεται να δημιουργήσει… εκπλήξεις στον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Όπως και να έχει, και οι «αιώνιοι» έχουν αποδείξει πως μπορούν όχι μόνο να παίξουν ποιοτικό μπάσκετ, αλλά και να προσφέρουν θέαμα τους φίλαθλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα