Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι σβησμένα με κρασί

Ένα ξεχωριστό πιάτο, που δεν πρόκειται να σας αφήσει παραπονεμένους τις μέρες της νηστείας. Εξάλλου, μπορείτε να δείτε τη Μεγάλη Εβδομάδα, ως την ιδανική ευκαιρία για αποτοξίνωση. Τα γεμιστά καλαμάρια με ρύζι, σβησμένα με κρασί, σίγουρα, θα καλύψουν τις ανάγκες σας.

Τι θα χρειαστείτε:

• 6 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα

• 2 φλιτζάνια ρύζι

• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο

• 1 κρεμμύδι ξερό

• 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό

• 100 ml λευκό κρασί

• Λάδι

• Αλατοπίπερο

Πως θα το ετοιμάσετε:

Το

πρώτο σας βήμα είναι να πλύνετε πολύ καλά τα καλαμάρια σας, να κόψετε τις ουρές τους, αλλά με προσοχή, ώστε το σώμα να μείνει ολόκληρο. Στη συνέχεια, ψιλοκόψτε τα μυρωδικά σας, δηλαδή τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό κλπ. και σοτάρετέ τα, μαζί με τις ουρίτσες των καλαμαριών. Επιλέξτε ένα μεγάλο τηγάνι για να το κάνετε αυτό, καθώς στη συνέχεια, θα χρειαστεί να προσθέσετε το ρύζι μέσα σε αυτό και να ανακατέψετε για περίπου ένα λεπτό, ρίχνοντας και το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι, ώστε να πάρει το πιάτο όμορφη μυρωδιά και γεύση. Το μείγμα σας, θα είναι έτοιμο περίπου μετά από δύο λεπτά σοταρίσματος.

Το επόμενο βήμα σας, είναι να γεμίσετε τα καλαμάρια με το ρύζι. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, γεμίστε το κάθε ένα από αυτά, κλείνοντας το στο τέλος με μια οδοντογλυφίδα. Παράλληλα, έχετε ζεστάνει μια φαρδιά κατσαρόλα, με περίπου 5 κουταλιές λάδι, και τοποθετείτε μέσα τα καλαμάρια για περίπου ένα λεπτό. Πρσθέστε λίγο ακόμη κρασί και μυρωδικά, και κλείστε την, ώστε να βράσει σε σιγανή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα