Κάλεσμα Σαμαρά σε Κινέζους: Ελάτε να επενδύσετε, εξασφαλίσαμε την σταθερότητα

Η πολιτική και κοινωνική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εξασφαλισμένη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο ελληνο-κινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σανγκάη και κάλεσε τους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να αυξήσουν τις επιχειρηματικές τους συναλλαγές με έλληνες επιχειρηματίες.

«Η Ελλάδα έπρεπε να πολεμήσει και

πολέμησε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. «Νικάμε παρά τις προβλέψεις και ορίζουμε μια νέα οικονομία».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς στάθηκε στη σταθερότητα της κυβέρνησης, διαμηνύοντας ότι η «τρικομματική είναι σταθερή, πάρα το γεγονός ότι αποτελείται από τρία κόμματα τα οποία έχουν και διαφορετικές ιδεολογίες».

«Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη, η κυβέρνηση των τριών κομμάτων είναι συμπαγής, τα τρία κόμματα απέδειξαν ότι μπορούν να συνεργαστούν», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως η Αθήνα και «είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε την μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το grexit είναι νεκρό» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα ελληνικά προϊόντα (τρόφιμα, ποτά κ.λπ.) τα οποία, όπως είπε, είναι συνώνυμα της ποιότητας και οι εισαγωγές μπορούν να συνεχιστούν και σε άλλα προιόντα πέρα από τα ακτινίδια.

Κλείνοντας ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τις κινεζικές Αρχές για την υποδοχή και τη φιλοξενία. «Η Σανγκάη είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και μητρόπολη της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας. Με την επίσκεψή μου ήρθα κοντά στην κινεζική κουλτούρα. Οι Έλληνες σεβόμαστε και νιώθουμε κοντά στον πολιτισμό της Κίνας. Σωκράτης και Κομφούκιος έζησαν περίπου την ίδια εποχή. Ο Κομφούκιος δίδαξε τον δρόμο της Σοφίας, ο Σωκράτης της Αρετής. Εμείς να φτιάξουμε τον δικό μας δρόμο, της συνεργασίας. Η Ελλάδα και η Κίνα είναι έτοιμες να συνεργαστούν πιο στενά», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα