Κάνε και εσύ ένα κόμμα μπορείς!

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Στην Ελλάδα δεν πάμε καλά. Ο καθένας φτιάχνει και το δικό του κόμμα. Μόδα είναι, θα περάσει. Δεν εξηγείται αλλιώς… Αν δεν είναι μόδα, τότε καλά το είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1989 όταν και παρομοίασε την χώρα με «φρενοκομείο».

Παλαιότερα τι ήσουν; Δημοσιογράφος; Ε θα γινόσουν και εκδότης. Έτσι ο καθένας ήθελε να φτιάξει και την δική του εφημερίδα ή περιοδικό. Μετέπειτα οι πιο νέοι ακολούθησαν

και γέμισαν τον τόπο με μπλογκς και σάιτς.

Στις δοξασμένες δεκαετίες του ’80 και του ’90 όλοι ήθελαν να γίνουν επιχειρηματίες. Γιαυτό και γεμίσαμε, καφετέριες, ντίσκο, καταστήματα με ρούχα και χίλιες δύο επιχειρησούλες. Δρόμος που δεν τα είχε, ήταν μάλλον tres banal.

Μετά είχαμε και όλους αυτούς που ήθελαν να πουλήσουν φωτιστικά. Πολλούς από αυτούς τους βρίσκεις ακόμη στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Μην ξεχάσουμε βέβαια και τα γιαουρτάδικα ή τα «frozen yogurt» όπως λέγονται και στην… καθαρεύουσα.

Τώρα που η πολιτική είναι και αυτή της «μοδός», ήρθε η ώρα να φτιάξει και ο καθένας το δικό του κόμμα. Το είδαμε και όταν πήγαμε να ψηφίσουμε. Για κάθε ψηφοφόρο κόπηκε και ένα… δέντρο για να τυπωθούν τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων. Έναν χρόνο μετά το… έργο συνεχίζεται και τα κόμματα αυξάνουν και πληθαίνουν. Και αναρωτιόμαστε… Όλοι αυτοί οι εν δυνάμει πολιτικοί εμπίπτουν στο απόφθεγμα του αείμνηστου Γιώργου Κατσιφάρα; Τους ξέρει ο θυρωρός τους;

Αφορμή για τις απορίες μας, μετά την ΔΡΑΧΜΗ του Κατσανέβα και το Σχέδιο Β του Αλαβάνου, είναι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος του πρώην υφυπουργού, Γιώργου Νικολόπουλου. Οι Χριστιανοδημοκράτες «δανείστηκαν» τον πυρσό που είχε η Νέα Δημοκρατία αλλά απεμπόλησε με την αλλαγή του σήματός της προς το πιο μοντέρνο, και ευελπιστούν να πάρουν και τους ψηφοφόρους της.

Οι Χριστιανοδημοκράτες σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, δεν στέκονται δεξιότερα ή αριστερότερα της ΝΔ αλλά καλύπτουν το κενό που η ίδια άφησε με την μνημονιακή της στροφή. Μάλιστα όπως είπε ευελπιστεί το κόμμα του να αποτελέσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αντλώντας το κοινό του από την ΝΔ, της οποίας οι ψηφοφόροι είναι… «αντιμνημονιακοί». Μάλλον δική του δημοσκοπική εκτίμηση είναι αυτή…

Τι άλλο έκανε όμως ο κ. Νικολόπουλος πέρα από το να παραιτηθεί από την θέση του υφυπουργού Εργασίας μερικές ημέρες μετά τον διορισμό της κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2012; Ας μας διαφωτίσει κάποιος και να μας πει ποιος είναι αυτός ο πρώην υφυπουργός Εργασίας που είναι στην Βουλή από το 1989.

Τον θυμόμαστε να φωνάζει για εθνική κυριαρχία και σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Τον θυμόμαστε επίσης να «μιλά» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Με αυτούς δε θα συνεργαζόταν και ως… ανεξάρτητος. Τώρα, έρχεται να φτιάξει το δικό του κόμμα.

Τι μας είπε ο κ. Νικολόπουλος; «Το νόμισμα δεν είναι ταμπού». Μεγάλη και βαθυστόχαστη δήλωση. Το πιο σημαντικό δε, πρωτότυπη. Αν σκεφτείς βέβαια πως ειπώθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ και κόντεψαν να φύγουν οι μισές του συνιστώσες…

Ένας Θεός ξέρει βέβαια πώς θα αντιδρούσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην παραπάνω πρόταση. Μία πρόταση που μας βάζει σε ένα δίλημμα το οποίο κακά τα ψέμματα μόνο προβλήματα μας δημιούργησε τα τελευταία χρόνια.

Επειδή όλοι όμως κρίνονται στην κάλπη, αναμένουμε να δούμε πόσους «αντιμνημονιακούς» ψηφοφόρους θα χάσει η ΝΔ στις επερχόμενες ευρωεκλογές από τον Νίκο Νικολόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα