Καψής: Σε 15 ημέρες θα εκπέμψει με δελτίο ειδήσεων και ενημερωτική εκπομπή η νέα ΕΡΤ

10:36 5/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε 15 ημέρες πρόκειται να εκπέμψει με ενημερωτικές εκπομπές και δελτίο ειδήσεων η Δημόσια Τηλεόραση σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παντελή Καψή.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega ο υφυπουργός δήλωσε ότι έχει περάσει στον έλεγχο του ενδιάμεσου φορέα και έχουν ξεκινήσει ήδη οι απαραίτητες τεχνολογικές αναβαθμίσεις ώστε να μπορέσει να μεταδοθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης τον Αύγουστο.

Όπως ανέφερε το 80% των εργαζομένων που θα εργαστούν για το πρώτο μεταβατικό διάστημα, που θα διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες, θα προέλθουν από το πρώην δυναμικό της ΕΡΤ. Το κύμα προσλήψεων θα ολοκληρωθεί με την δεύτερη προκήρυξη όπου θα παραδοθεί πλέον και το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Καψής αποκάλυψε ότι ο Διευθυντής Σύνταξης θα παραμείνει ο Βασίλης Θωμόπουλος.

Με παρέμβασή του στην εκπομπή, η δημοσιογράφος Μάχη Νικολάρα ρώτησε τον κ. Καψή για το μέλλον των υπαλλήλων που θα εργαστούν στον ενδιάμεσο φορέα, όταν πλέον ολοκληρωθούν οι δίμηνες συμβάσεις. Ο κ. Καψής ανέφερε ότι υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας όσοι προσληφθούν στον ενδιάμεσο φορέα.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι εφόσον οι πρώην εργαζόμενοι δεν αναγνωρίζουν τον ενδιάμεσο φορέα θα πρέπει να περιμένουν δύο με τρείς μήνες ώστε να μεταβούν στην νέα ΕΡΤ. Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση τι θα συμβεί όταν εκπέμψει η νέα ΕΡΤ από την Κατεχάκη και οι πρώην εργαζόμενοι συνεχίζουν την εκπομπή τους από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο υφυπουργός είπε πως η μία εκπομπή θα είναι νόμιμη, ενώ η δεύτερη είναι πειρατική.

Keywords
Τυχαία Θέματα