Καρδιακά, μπλακ άουτ, χάος στις επικοινωνίες-Τι φέρνει η μαγνητική καταιγίδα

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκονται οι επιστήμονες στον Δημόκριτο για τη μαγνητική καταιγίδα που θα πλήξει τη χώρα μας σήμερα. Τι φέρνει όμως αυτό το φαινόμενο και πως θα μας επηρρεάσει;

Το 2005 ανάλογη μαγνητική καταιγίδα είχε πλήξει τον Καναδά και τις πολιτείες του Κεμπέκ προκαλώντας παρατεταμένα μπλακ αουτ στην ηλεκτροδότηση που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν τις πέντε ώρες. Επιπλέον τα μαγνητικά αυτά κύμματα δεν αποκλείεται να επηρρεάσουν και τις τηλεπικοινωνίες προκαλώντς «νιφάδες» στην τηλεόραση ή παρεμβολές στα ραδιόφωνα και τους δορυφόρους.

Επιπλέον έρευνες Ρώσων επιστημόνων

για τις επιπτώσεις της μαγνητικής καταιγίδας στην ανθρώπινη υγεία αποδεικνύουν ότι κατά τη διάρκεια του φαινομένου αυξάνονται κατά περίπου 15% οι καρδιακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Συνεπως στη ζώνη υψηλού κινδύνου μπαίνουν οι άνθρωποι που υποφέρουν από υπέρταση, υπόταση και καρδιακές παθήσεις. Τέλος το φαινόμενο μπορεί να ευθύνεται για τυχόν πονοκεφάλους, ζαλάδες, ημικρανίες, αϋπνία, καχεξία, πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα