Κατασκευάζουν αρχαίο ελληνικό θέατρο στην Αυστραλία!

Ένα υπαίθριο εντυπωσιακό αμφιθέατρο αρχαίας ελληνικής τεχνοτροπίας κατασκευάζεται στην πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας Πέρθ με πρωτοβουλία του ομογενή επιχειρηματία και ευεργέτη του Ελληνισμού Μανώλη Πετρέλη. Το αμφιθέατρο κτίζεται στις εγκαταστάσεις του ημερήσιου ελληνικού Κολεγίου του Αγίου Ανδρέα.

Τόσο ο κ. Πετρέλης όσο και ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ελληνικού Αυστραλιανού Συμβουλίου, νομικός Ευάγγελος Κακούλας, τιμήθηκαν στo Πέρθ σε εκδήλωση που έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Notre Dame Australia

στο Fremantle παρουσία 250 επιστημόνων, επαγγελματιών και στελεχών του Ελληνισμού της Δυτικής Αυστραλίας.

Της εκδήλωσης ακολούθησε διάλεξη του σεισμολόγου καθηγητή Σπύρου Παυλίδη.

Ο καθηγητής Παυλίδης εντυπωσίασε το ακροατήριό του με τον προσιτό του λόγο, τις έντεχνες διευκρινίσεις που έδιδε σε επιστημονικά θέματα και με το μπαράζ των 100 και πλέον εικονιδίων που προβάλλονταν στη μεγάλη οθόνη και έδειχναν τη γένεση του Αιγαίου, τη γένεση των ηπείρων, της Ευρώπης και της Ελλάδας, τα ρήγματα και τις πλάκες που διαμορφώνουν την περιοχή και τις συνέπειες που είχαν οι σεισμοί στη διαμόρφωση του ελληνικού πολιτισμού και του γενικότερου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα