Κατίδης: Δεν ήξερα τον Χίτλερ, την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου

Την σιωπή του σπάει ο Γιώργος Κατίδης σχετικά με τον φασιστικό χαιρετισμό που έκανε κατά την διάρκεια πανηγυρισμού του, γεγονός που του στέρησε την συμμετοχή του από τις Εθνικές Ομάδες Ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People λέει πως ο λόγος που έκανε τον χαιρετισμό «ήταν για να σηκωθεί ο κόσμος όρθιος. Σαν να έλεγα ”έβαλα το γκολ

που σώζει την ΑΕΚ και σηκωθείτε όρθιοι για μένα”. Δεν ήξερα, όμως, τι σήμαινε αυτή η κίνηση. Την είχα ξαναδεί σε αστεία βιντεάκια στο youtube, όπως την έχουν δει όλα τα παιδιά στην ηλικία μου».

Παράλληλα λέει πως δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πολιτική και δεν γνώριζε τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή: «Δεν είχα καμία σχέση με την πολιτική. Και τώρα που έπαθα και έμαθα, προσπάθησα να παρακολουθήσω τα πολιτικά δρώμενα. Αυτό που βλέπω ότι κάνει η Χρυσή Αυγή είναι ότι προσπαθεί με τη βία να διώξει από την Ελλάδα όσους δεν είναι Έλληνες. Υποστηρίζουν ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα. Ενώ δεν είναι έτσι».

Για το αν ήξερε τον Χίτλερ: «Ακούγεται σαν δικαιολογία, αλλά απολύτως ειλικρινά δεν ήξερα καν ποιος είναι ο Χίτλερ. Μέχρι να να συνέβη το περιστατικό, πίστευα ότι η 28η Οκτωβρίου ήταν απλά μια μέρα που δεν είχα μάθημα. Όπως και η 25η Μαρτίου. Αυτές ήταν οι μέρες που δεν θα χρειαζόταν να δικαιολογήσω τις απουσίες μου, δεν θα χρειαζόταν να ξυπνήσω να πάω σχολείο. Τώρα έμαθα με σκληρό τρόπο, αλλά έμαθα».

Keywords
Τυχαία Θέματα