Κίνηση ανθρωπιάς τον Δεκαπενταύγουστο – Συγκεντρώνουν φάρμακα για τις ευπαθείς ομάδες

Φάρμακα και υγειονομικό υλικό για ευπαθείς ομάδες πολιτών, που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, θα συγκεντρωθούν φέτος έξω από αρκετές εκκλησίες σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου.

Πρόκειται για τη δράση, με σύνθημα «Φέτος τον Δεκαπενταύγουστο το τάμα σου στην Παναγία... Κάντο φάρμακα», που υλοποιούν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

και ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Οι ενδιαφερόμενοι στη Βόρεια Ελλάδα μπορούν να καταθέτουν τον φαρμακευτικό τους «οβολό», ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, στην Παναγία Σουμελά της Καστανιάς και την Παρασκευή, 16 Αυγούστου, στις 10 το πρωί, στην τοπική κοινότητα Σαμαρίνας, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Σε καλάθια με το ειδικό σήμα θα τοποθετούνται τα φάρμακα που έχει ο καθένας είτε στο προσωπικό του φαρμακείο, είτε είναι αγορασμένα ειδικά γι' αυτό τον σκοπό.

Τα φάρμακα και το υγειονομικό υλικό θα παραληφθούν από μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γρεβενών, από εθελοντές γιατρούς και αφού γίνει η διαλογή τους και κατηγοριοποιηθούν, θα παραδοθούν στους δήμους Βέροιας και Γρεβενών.

Ανάλογη συγκέντρωση φαρμάκων θα γίνει στην Παναγία της Τήνου, στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου, στην Παναγία Κανάλα της Κύθνου και στη Σπηλιανή της Νισύρου, νησιωτικά μέρη της χώρας, τα οποία προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες για προσκύνημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα