Κλάους Ρέγκλινγκ: Το Grexit είναι πάντα στο τραπέζι

Προσγειώνει την ελληνική πλευρά ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ «Ονομαστικό κούρεμα δεν θα υπάρξει και η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να το έχει καταλάβει. Θα επιδιώξουμε να απαλύνουμε το προφίλ του χρέους. Όλοι μας θέλουμε να γίνει η Ελλάδα ελκυστική στους επενδυτές. Και γνωρίζουμε ότι ένα μη βιώσιμο χρέος

τους αποθαρρύνει. Αν καταφέρουμε να επιμηκύνουμε λίγο περισσότερο την περίοδο των ήδη πολύ χαμηλών αποπληρωμών, τότε θα προσελκύσουμε επενδυτές όχι μόνο στον χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και στην πραγματική οικονομία, όπου οι προοπτικές είναι πιο μακροπόθεσμες».

Για το ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ο κ. Ρέγκλινγκ τονίζει: «Η συμφωνία των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του περασμένου Ιουλίου και η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Αυγούστου δηλώνουν ξεκάθαρα ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο πρόγραμμα».

Σε ερώτηση για το αν το Grexit έχει φύγει από το τραπέζι ο κ. Ρέγκλινγκ είναι σαφής: «Η πιθανότητα αυτή είναι πάντοτε υπαρκτή, εφόσον οι δεσμεύσεις ως μέλος της Νομισματικής Ένωσης δεν γίνουν σεβαστές».

The post Κλάους Ρέγκλινγκ: Το Grexit είναι πάντα στο τραπέζι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα