«Κλείδωσε» η προγραμματική συμφωνία Σαμαρά-Βενζελου – Τα 43 σημεία του σχεδίου ανασυγκρότησης

Σε προγραμματική συμφωνία που αναπτύσσεται σε 43 σημεία κατέληξαν ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντησή τους που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Σύμφωνα με το προγραμματικό πλαίσιο της κυβερνητικής συνεργασίας «η ΝΔ

και το ΠΑΣΟΚ παρά τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές τους, συνεργάζονται στην κυβέρνηση εθνικής ευθύνης με πλήρη αίσθηση της ιστορικής υποχρέωσης τους να διασφαλίσουν τη σταθερή πορεία χώρας εντός Ε.Ε. και της ζώνης του Ευρώ και ταυτόχρονη την οριστική έξοδο από την κρίση».

Οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν ότι «νέα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν μισθούς και συντάξεις ούτε πρέπει ούτε μπορεί να ληφθούν. Δεν τα αντέχει ούτε η εθνική οικονομία ούτε η κοινωνία». Επιπλέον, τονίζουν ότι η μόνη λύση για επάνοδο της χώρας στις αγορές αλλά και για την κάλυψη οποιουδήποτε δημοσιονομικού κενού πέραν των συμφωνημένων, είναι η αύξηση του εθνικού εισοδήματος /ΑΕΠ.

Τα δύο κόμματα θέτουν την εξάντληση της τετραετίας ως χρονικό ορίζοντα και διατυπώνουν κοινές θέσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Περιγράφουν ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και θέτουν τους στόχους της παρούσας συγκυβέρνησης:

1) Μείωση κόστους εργασίας

2) Πλήρης εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις

3) Δίκαιο συμψηφισμό των απαιτησεων μεταξύ του Δημοσίου και των επιχειρήσεων ή των πολιτών

4) Φορολογική ελάφρυνση των επιχειρήσεων

Όλα τα παραπάνω είναι στόχοι κι επιδιώξεις που θα επιτευχθούν κυρίως με εργαλεία του ΕΣΠΑ.

Διαβάστε το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας ΕΔΩ

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα