“Κλωτσιά” στο λευκό κύρος

Ένα ακόμα “Ελ Κλάσικο” τελείωσε, η Μπαρτσελόνα κέρδισε με 2-1 και η Ρεάλ έδειξε ότι δεν τις φτάνουν τα mind games του Μουρίνια για να φτάσει στο επίπεδο των “blaugrana”.

Από τον Άγγελο Μαραγκό

Δεν είναι πια μονάχα το πιο σημαντικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα, το κύπελλο ή το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ισπανικό “Ελ Κλάσικο” είναι κάτι παραπάνω. Είναι η κόντρα δυο ομάδων, των οποίων το ποσοστό στην (πολυτελή) πληρότητα αγγίζει σχεδόν το 100%, για το ποια είναι η καλύτερη στον κόσμο. Ξεκάθαρα πράγματα.

Με το χθεσινό ματς στο Σαντιάγκο

Μπερναμπέου θεωρητικά δεν τελείωσε τίποτα. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-1, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του “Copa del Rey”. Από όποια πλευρά και να το δεις, το σκορ είναι ανοιχτό για να προσφέρει τουλάχιστον συγκινήσεις σε μια βδομάδα σχεδόν από τώρα.

Από την άλλη, όσο ανοιχτή κι αν παραμένει η τελική έκβαση σε κύπελλο και πρωτάθλημα στην Ισπανία, τόσο φαίνεται πως ανοίγει και η απόσταση μεταξύ των “blancos” και των “blaugrana” στην άτυπη μάχη που προαναφέρθηκε. Σκεφτείτε ότι στο γήπεδο χθες εμφανίστηκαν για ακόμα μια φορά δυο σχέδια. Το γνωστό, κλασικό και για πολλούς σπαστικά τέλειο passing game της Μπαρτσελόνα και η τακτική της κόντρας που εφαρμόζει σε αυτά τα παιχνίδια ο Μουρίνιο. Προσέξτε, μόνο στα “κλάσικος” κατεβαίνει έτσι η Ρεάλ. Εδώ έγκειται, λοιπόν, η διαφορά.

Παρόλα τα λεκτικά του παιχνίδια ο Πορτογάλος σουπερσταρ προπονητής δε μπορεί να κρύψει ένα πράγμα πλέον. Η ομάδα του χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια διαφορετική τακτική –που στην τελική δεν πιάνει κιόλας- για να νικήσει αυτή τη Μπαρτσελόνα. Θέλει πραγματικό χαρακτήρα, έλεγχο της ψυχολογίας και πρώτα από όλα να δει την τρέχουσα πραγματικότητα χωρίς κομπλεξισμό. Να παραδεχθεί ότι οι Καταλανοί είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα του κόσμου.

ΥΓ.: Στο πάτημα του Πέπε στο Μέσι και στις άπειρες κλωτσιές των υπολοίπων παικτών της Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα απάντησε με μια ακόμη κλωτσιά στο κύρος των μπλάνκος. Αυτό είναι το πνεύμα τους και τους βγάζουμε το καπέλο.

Διαβάστε ακόμα:

* Ο Μέσι στο νέο FIFA Street

* Όλοι στους ρυθμούς του Εl Clasico (vid)

* Η Μπαρτσελόνα δεν πωλείται!

Keywords
Τυχαία Θέματα