Κονταροχτυπιούνται για το Νόμπελ Λογοτεχνίας – Σε λίγο ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Σε ντέρμπι εξελίσσεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους πέντε διεκδικητές για ποιος από αυτούς θα είναι ο τελικός νικητής του 106ου Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Μάλιστα η κορύφωση της αγωνίας οδήγησε πολλούς σε ειδικευμένα πρακτορεία στοιχημάτων και εκείνα με την σειρά δίνοντας τις δικές τους προγνώσεις «ποντάρουν» στον Ιάπωνα, Χαρούκι Μουρακάμι. Από την δική τους πλευρά όμως εκατομμύρια αναγνώστες επιμένουν πως ο Αμερικανός, Φίλιπ Ροθ, είναι εκείνος που αξίζει να τιμηθεί βραβείο Νόμπελ για την προσφορά

του στη λογοτεχνία.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν άμεσα! Μέχρι τότε, γνωρίστε και τους υπόλοιπους...

1. Φίλιπ Ροθ

Αμερικανός συγγραφέας. 20 χρόνια απέχουν από τον τελευταίο Αμερικανό που πήρε στα χέρια του Νόμπελ Λογοτεχνίας, γι' αυτό και πολλοί πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να σπάσει το... σερί. Έτσι ο ηλικιωμένος γκουρού της αμερικανικής σχολής βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην αγάπη του κοινού και την προτίμηση των ειδικών. Ο ίδιος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι μετά και την κυκλοφορία του 31ου βιβλίου του θα συνταξιοδοτηθεί.

2. Χαρούκι Μουρακάμι

Ιάπωνας συγγραφέας. Έχει κάνει παγκόσμια επιτυχία και φαίνεται να είναι το φαβορί, ενώ το τελευταίο του μόνο μυθιστόρημα πούλησε παγκοσμίως ένα εκατομμύριο αντίτυπα μέσα στον πρώτο μήνα από την κυκλοφορία του.

3.Μάργκαρετ Ατγουντ

Να και μια γυναίκα στο club των ισχυρών. Αν τα καταφέρει θα είναι η 13η γυναίκα στην ιστορία που παίρνει Νόμπελ Λογοτεχνίας.

4. Αδωνις

Σύρος ποιητής. Έντονη πορεία στο χώρο αφού στο παρελθόν έπεσε θύμα λογοκρισίας και μάλιστα φυλακίσθηκε, όμως δεν σταματά να εξερευνά με τα έργα του την πολιτική της Μέσης Ανατολής.

5. Μπομπ Ντίλαν

Στα 72 του χρόνια θεωρείται φαβορί χάρη στη μοναδική ποίησή του

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα