Κρανία και τανκ: Εικόνες από το μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων στον Ειρηνικό

19:09 4/6/2013 - Πηγή: KoolNews

Μοιάζει με τροπικό παράδεισο… αλλά δεν είναι! Το αντίθετο μάλιστα. Μέσα σε αυτά τα καταγάλανα νερά της λιμνοθάλασσας, βρίσκεται το μεγαλύτερο «νεκροταφείο» πλοίων στον κόσμο!

Στο σημείο Truck Lagoon (ή Chuuck Lagoon) ήταν η κύρια βάση της Ιαπωνίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 1944, οι Αμερικανοί, ξεκίνησαν βομβιστική επίθεση εναντίον της, η οποία κράτησε δύο μέρες, με αποτέλεσμα 60 από τα ιαπωνικά πλοία να βρεθούν στον βυθό του Νοτίου Ειρηνικού.

Χρόνια αργότερα, οι Ιάπωνες εξακολουθούν να αποδίδουν φόρο τιμής στον υγρό τάφο. Το συγκεκριμένο

σημείο εξάλλου, τους παρείχε ένα τέλειο φυσικό λιμάνι για την προστασία των πλοίων τους κατά τη διάρκεια του πολύνεκρου πολέμου. Μάλιστα, εκεί δημιούργησαν και αεροδρόμιο, φτιάχνοντας μια πολύ καλά οργανωμένη βάση, που «χτύπησε» στα μάτια των Αμερικανών και την αποκαλούσαν «Γιβραλτάρ του Ειρηνικού».

Η κωδική ονομασία για την επίθεση στο Chuuck Lagoon ήταν «Επιχείρηση χαλαζίας». Ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου, και να έληξε δύο μέρες αργότερα. Τα αποτελέσματα: Οδυνηρά.

Η αμερικανική αρμάδα αποτελούνταν από πέντε αεροπλανοφόρα, επτά θωρηκτά, υποβρύχια, αντιτορπιλικά και πάνω από 500 αεροσκάφη. Κατάφεραν να καταδτρέψουν πάνω από 250 ιαπωνικά σκάφη. Αντίθετα, οι Αμερικανοί ισχυρίζονται πως έχασαν μόλις 25 αεροπλάνα. Φυσικά, οι νεκροί ήταν εκατοντάδες.

Τα περισσότερα από τα ναυάγια, όμως, έμειναν άθικτα όλα αυτά τα χρόνια, με τους δύτες που τα επισκέπτονται να μπορούν να δουν τα γεμάτα με μαχητικά αεροσκάφη αμπάρια, τα άρματα μάχης και όλων των βαρύ οπλισμό που έφεραν τα πλοία. Η ιστορία, ο πόνος, το αίμα και οι σκηνές της μάχης «ζωντανεύουν» μπροστά στα μάτια τους, μέσα σε ένα τοπίο θανάτου.

Φυσικά, το μεγαλύτερο δέος προκαλούν τα κρανία των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα μάχης, αλλά και τα αντικείμενα εκείνα που υποδηλώνουν την τότε ύπαρξη ανθρώπινης ζωής, όπως τα φλιτζάνια πορσελάνης και προσωπικά αντικείμενα των στρατιωτών.

Κάντε κλικ επάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα