Λουκέτο στην ΕΡΤ; Καταιγιστικές εξελίξεις στην ελληνική ραδιοτηλεόραση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την τύχη της ΕΡΤ. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο των τελευταίων ημερών, περιφερειακοί σταθμοί, αλλά και το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» θα αποτελέσουν παρελθόν, με σκοπό τη μείωση των οργανικών θέσεων.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η απόφαση για την αναδιάρθρωση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι ήδη ειλημμένη. Μάλιστα, δεν αποκλείουν να θέσουν σε άμεση εφαρμογή

το πλάνο περικοπών, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την εξεύρεση των πρώτων 2.000 απολύσεων από τον δημόσιο τομέα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Παράλληλα, εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχτεί διαγωνισμός, ώστε να βρεθεί το συμβούλιο εκείνο που θα σχεδιάσει και θα αναλάβει την εκπόνηση του πλάνου για την εξυγίανση της ΕΡΤ, καθώς οι υπάρχουσες προτάσεις φαίνεται να μην αρκούν.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, από την άλλη, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για το σενάριο περί «λουκέτου» στην ΕΡΤ, ενώ δηλώνουν υπέρ της άμεσης διάλυσης της ΕΡΤ Α.Ε. και την –επίσης άμεση- σύσταση ενός νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα, με σαφώς μειωμένο προσωπικό και έξοδα.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που βάζει «φωτιά» στην ΕΡΤ

Στο χέρι του εκάστοτε υπουργού θα είναι από εδώ και στο εξής το «λουκέτο» οργανισμών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η ΕΡΤ, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Έτσι, οι υπουργοί είναι εκείνοι, πλέον, που θα κρίνουν την «τύχη» του κάθε οργανισμού που έγκειται στη δική τους αρμοδιότητα.

Πάγκαλος: «Να μην υπάρχουν τεμπέληδες και αργόμισθοι»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, ΒΗΜΑ FM, το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωσε πως «η ΕΡΤ θα πρέπει να βρει τα λεφτά από εκεί που τα βρίσκουν και οι υπόλοιποι σταθμοί», ζητώντας επίσης «να μην υπάρχουν αργόμισθοι και τεμπέληδες» στον χώρο.

Αναφερόμενος στο μονοπώλιο της ΕΡΤ τόνισε πως «είναι απαράδεκτο» και συμπλήρωσε πως τα χρήματα θα πρέπει να βρεθούν «από την ελεύθερη αγορά και να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό κοινό».

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε πως «Θέλω να μην υπάρχουν αργόμισθοι και τεμπέληδες που προσλαμβάνονται με βάση την εκάστοτε κομματική αποτίμηση – γιατί ξέρετε ότι είναι χαμαιλέοντες όλοι αυτοί και αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την κυβέρνηση, γίνονται από πράσινοι μπλε, από μπλε πράσινοι και κάποιοι κόκκινοι τώρα. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Κλείνοντας, σημείωσε πως θα πρέπει «να προσλαμβάνονται δημοσιογράφοι με βάση τις πραγματικές δυνατότητες των καναλιών, να έχουν ικανοποιητικό πρόγραμμα με βάση επίσης τις ανάγκες και υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα