Λύση Τσίπρα

10:03 9/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Τελικά η λύση στο ελληνικό πρόβλημα ήταν απλή. Αρκούσε να τη σκεφθεί κάποιος. Και ευτυχώς τη σκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε σε συνέντευξη στη χθεσινή «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος (αν ποτέ γίνει κυβέρνηση...) προτίθεται να κάνει τα εξής.

Κατ' αρχήν, δεν θα ασχοληθεί με πρωτογενή πλεονάσματα, δημοσιονομική πειθαρχία, ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και άλλα ακροδεξιά κατασκευάσματα.

Αυτά

είναι για τους αφελείς και αποτελούν επικοινωνιακά τρικ.

Τι θα κάνει ο πρόεδρος; Θα πάει στους Ευρωπαίους και θα τους πει ότι το ελληνικό χρέος «χρειάζεται κούρεμα 40%-50%».

Θα ζητήσει δηλαδή να μας χαρίσουν τα μισά από όσα τους χρωστάμε. [Πράγμα που αποτελεί μάλλον νέα ιδέα, διότι παλαιότερα είχε δηλώσει ότι αν γίνει κυβέρνηση θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής και θα τους πει «τα μολύβια κάτω, εδώ μιλάμε για ανθρώπους!»]

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου, οι δανειστές (με ή χωρίς μολύβια στο χέρι...) θα συμφωνήσουν αμέσως να μας χαρίσουν 160 δισ. - παρότι τώρα δεν συμφωνούν για τα 4-4,5 δισ. που λείπουν για την επόμενη διετία...

Αν δεν συμφωνήσουν, όμως, κακό του κεφαλιού τους. Ο Πρόεδρος δηλώνει ότι «δεν θα διστάσω να προβώ σε στάση πληρωμών, αν αναγκαστώ».

Με άλλα λόγια, θα τους εκβιάσει. Ή μου χαρίζετε τα μισά ή δεν πληρώνω.

Αλλά για να πιάσει ένας εκβιασμός δεν χρειάζεται μόνο εκβιαστής. Χρειάζεται και εκβιαζόμενος.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτόν δυσκολεύομαι να τον διακρίνω.

Διότι μόλις κάνει στάση πληρωμών ο Τσίπρας, τότε η Κομισιόν θα παγώσει τις μεταφορές κοινοτικών πόρων στην Ελλάδα, η ΕΚΤ θα οδηγήσει σε ασφυξία τις ελληνικές τράπεζες ενώ (στην καλύτερη περίπτωση) θα ανασταλεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο Eurogroup - αν υποθέσουμε ότι δεν μας διώξουν κατευθείαν από το ευρώ...

Με άλλα λόγια, στη λαμπρή ιδέα του εκβιασμού που σχεδιάζει ο Τσίπρας, ο εκβιαζόμενος θα είναι τελικά ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος είπε βεβαίως ότι «κανείς δεν μπορεί να μας αποβάλει από το ευρώ» και προφανώς έχει δίκιο.

Ως γνωστόν άλλωστε, βασική αρμοδιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να εκδίδει πιστοποιητικά νομιμότητας επί παντός επιστητού, από τα ορυχεία και τον ΟΠΑΠ έως την ΕΡΤ.

Γι' αυτό και μόλις μας διώξουν εντελώς παράνομα από το ευρώ ή μόλις καταρρεύσει παράνομα το τραπεζικό μας σύστημα ή μόλις στραγγαλίσουν παράνομα την οικονομία κόβοντας τους κοινοτικούς πόρους, ο πρόεδρος θα κάνει μήνυση στη Μέρκελ, τον Ντράγκι και τους υπόλοιπους συνεργούς στην αδικοπραξία.

Και τότε να δω πώς θα ξεμπλέξουν οι άθλιοι από τους Κωνσταντόπουλους!..

Το διαβάσαμε στα ΝΕΑ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα