Μακαρόνια με pesto φυστικιών!

Καιρός είναι να δείτε το pesto με άλλο μάτι. Θα σας πάρει πραγματικά λίγο χρόνο και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει εσάς και τη παρέα σας. Τολμήστε το!

Τι θα χρειαστείτε:

1 1/2 φλιτζάνια ανάλατα, ψημένα φιστίκια Αιγίνης1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα2 σκελίδες σκόρδο1 χούφτα φρέσκα φύλλα δυόσμου1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα1 πρέζα τριμμένο κόκκινο πιπέρι1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΜακαρόνια βρασμένα al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στη συσκευασία).Κρατήστε
λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια.

Πώς θα το φτιάξετε:

Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από τα μακαρόνια φυσικά) στον κάδο του μπλέντερ και τα αφήστε να ανακατευτούν μέχρι να έχετε μια χονδροειδή μορφή πουρέ.Μεταφέρετε τον πουρέ σε ένα μπολ και ανακατέψτε με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (ή λίγο περισσότερο εάν χρειαστεί) μέχρι να μεταμορφωθεί το μείγμα σας σε μια παχιά, πλούσια σάλτσα. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.Σε ένα πιάτο σερβίρετε τα μακαρόνια σας και ανακατέψτε τα με ένα φλιτζάνι από τη σάλτσα πέστο αφού πρώτα προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα μακαρόνια (έτσι θα δώσετε μια υπέροχη γυαλιστερή όψη στη σάλτσα σας!).Φυλάξτε το υπόλοιπο πέστο σε ένα βαζάκι και χρησιμοποιήστε το σε σάντουιτς που θα φτιάξετε!

Καλή σας όρεξη

Keywords
Τυχαία Θέματα