Μάθε πώς το Google Chrome «μαρτυρά» όλους τους προσωπικούς κωδικούς σου

14:29 8/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Σημαντική είδηση ανατρέπει όσα ξέραμε για την ασφάλεια του διαδικτύου. Αποκαλύπτεται πόσο εύκολο είναι για κάποιον που έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας να δει απευθείας τους κωδικούς των e-mail, facebook, twiter και άλλων ιστοσελίδων εφόσον είστε χρήστης Google Chrome.

Οι ρυθμίσεις εφαρμογής του Μενού, δίνει πρόσβαση στο Show Advanced Settings -> Passwords and forms -> Manage saved passwords. Μπαίνοντας λοιπόν, στο

πεδίο με τους αστερίσκους (όπου ο κωδικός εμφανίζεται με τελίτσες) υπάρχει η επιλογή «Show», η οποία δείχνει σε απλό κείμενο τον κωδικό σας χωρίς να ζητείται καμία πιστοποίηση.

Μεγαλύτερη ανησυχία δε, προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλή του τμήματος Chrome της Google Justin Schuh ο οποίος δήλωσε ότι είναι γνώστης της κατάστασης αλλά πως δεν προτίθεται να αλλάξει την λειτουργία αυτή του συστήματος. Ο Google Chrome είναι ο δημοφιλέστερος browser στην αγορά με εκατομμύρια χρήστες και το κενό αυτό ασφαλείας είναι δύσκολο να αγνοηθεί. «Είναι απογοητευτικό» ανέφερε ο Sir Tim Berners Lee Βρετανός εφευρέτης του ίντερνετ.

Οκ. Schuh αναφέρει χαρακτηριστικά στο Hacker News πως «μας έχει ζητηθεί επανειλημμένως η υποστήριξη master password ή κάτι παρόμοιου, ακόμα και αν πιστεύουμε ότι δεν δουλεύει. Το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και καταλήγουμε στο ότι δεν θέλουμε να προσφέρουμε μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και να ενθαρρύνουμε επικίνδυνη συμπεριφορά. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι όταν δίνετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας σε κάποιον μπορεί να έχει πρόσβαση στο οτιδήποτε».

Keywords
Τυχαία Θέματα