Ματς-ροντέο η γαλάζια κούρσα- Σενάρια, φήμες αποσύρσεων, δημοσκοπήσεις και καρφιά

Ματς ροντέο θυμίζει ο προεκλογικός αγώνας στη ΝΔ, καθώς με λιγότερες από 10 μέρες να απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες,, όλα τα όπλα και οι μέθοδοι έχουν τεθεί επί τάπητος, με την παραφιλολογία να έχει κερδίσει επάξια μια θέση στη γαλάζια μαρκίζα.

Αποσύρσεις, απομάκρυνση υποστηρικτών από υποψηφίους, σενάρια και δημοσκοπήσεις αποτελούν πλέον την καθημερινότητα μιας αναμέτρησης, η

οποία κυλά χωρίς σταθερό ρυθμό, αλλά με πλείστα όσα σκληρά μαρκαρίσματα και σε ακατάλληλο τερέν.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Η ΝΔ βιώνει το σύνδρομο της εκλογικής κόπωσης. Ό,τι ήταν να ειπωθεί από την πλευρά των υποψηφίων, τόσο ως προς τα της χώρας όσο και ως προς τα του κόμματος, έχει λίγο έως πολύ ειπωθεί, ιδιαίτερες σκιές και άγνωστα σημεία δεν υφίστανται και στα επιτελεία των υποψηφίων προσπαθούν να κάνουν διαχείριση, προκειμένου να διατηρηθεί και το ενδιαφέρον της γαλάζιας βάσης για τις διαδικασίες, το οποίο όμως βαίνει σαφώς μειούμενο.

Όπως επεσήμαινε το KoolNews.gr ηδη από το πρωί της Πέμπτης, τα σενάρια περί απόσυρσης κάποιου υποψήφιου από την κούρσα διαδοχής αποδεικνύονται παραμύθι χωρίς δράκο, με το γεγονός πως τα σενάρια στράφηκαν εναντίον δύο μόνο υποψηφίων, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να προκαλεί υποψίες σε κάποιους κύκλους. Τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να αποσυρθούν και αποδίδουν αυτά τα σενάρια είτε σε καλοθελητές είτε σε κάποιους που έχουν συμφέρον να διακινείται κάτι τέτοιο. Παράλληλα, στο παρασκήνιο ακούγονται πολλά για το πώς συλλέγονται ψήφοι σε αρκετές περιπτώσεις, κάτι που αποδεικνύει πως η παραπολιτική βασιλεύει στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πάντως, έδωσε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη με…ψυχραιμία ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ (είχε προηγηθεί το ξέσπασμά του στον Ενικό την επομένη του εκλογικού φιάσκου τον Νοέμβριο) και μιλώντας στον Alpha ανέφερε με νόημα πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την εκλογική διαδικασία. «Έχουμε συνδυάζει το τεχνικό ζήτημα με την πολιτική. Δεν μπορεί κανείς πολιτικός να εγγυηθεί για τις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως «είχα ζητήσει καταλόγους ώστε να διαμορφώσουμε εκλογικό σώμα. Το αρνήθηκαν όλοι οι συνυποψήφιοι, και έτσι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί. Μόνο μία εταιρεία μπορεί να το εγγυηθεί και αυτή όχι σίγουρα, εδώ πέφτει το TAXIS που έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια». Μάλιστα, ο κ. Μεϊμαράκης δείχνει να περνά και σε μια πιο σκληρή γραμμή ως προς τη συνεργασία της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως πλέον μάλλον δεν έχει καν νόημα η προσπάθεια συνεννόησης σε μεμονωμένα ζητήματα με τον κ. Τσίπρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τη σειρά του επιμένει πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει και για να αποδείξει του λόγου το αληθές επικαλείται το γεμάτο πρόγραμμα περιοδειών του. Πάντως, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τα εν λόγω σενάρια, αρνείται να πει πως προέρχονται από ίδια βέλη, με τον ίδιο να σχολιάζει στο Mega πως πίσω από τα σενάρια μπορεί να κρύβεται και ο ίδιος…ο Αλέξης Τσίπρας. Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης επιμένει με σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο εναντίον της κυβέρνησης.

Σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους κινούνται Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο μεν κ. Τζιτζικώστας παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες τις λεπτομέρειες του πλάνου του για την επανεκκίνηση της οικονομίας και εκτιμά πως ο κ. Τσίπρας σε λίγο θα χάσει τον ύπνο του, λόγω της ανάκτησης της ισχύος της ΝΔ (ΣΚΑΪ 100,3), ο δε κ. Μητσοτάκης εκτίμησε (Καλημέρα Ελλάδα Ant1) πως και οι τέσσερις υποψήφιοι θα φτάσουν στην κάλπη, πως ο ίδιος θα είναι στον δεύτερο γύρο με βεβαιότητα, αλλά και πως το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ.

Στην, κατά τα άλλα, ωραία ατμόσφαιρα της ΝΔ, ήρθαν να προστεθούν ακόμα δύο στοιχεία. Αφενός, το σενάριο που διακινήθηκε μέσω των Παραπολιτικών περί απομάκρυνσης του Ευριπίδη Στυλιανίδη από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη, με τον πρώην υπουργό να απαντά σε έντονο ύφος το απόγευμα της Πέμπτης πως «μόλις γύρισα από περιοδεία στην Πελοπόννησο για τη στήριξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και βλέπω προβοκατόρικα «παραπολιτικά» σχόλια. Ο πανικός φαίνεται. Το γαρ πολύ της θλίψεως, γεννά παραφροσύνη». Αφετέρου, το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο liberal.gr, όπου κάνει λόγο για «το κίνημα των μεταρρυθμίσεων», οι οποίες είναι αναπόφευκτες για τη χώρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν νέοι ψίθυροι που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να επιστρέφει με άμεσο τρόπο και πολιτικές πρωτοβουλίες στο προσκήνιο. Πάντως, συνεργάτες του κ. Σαμαρά απορρίπτουν αυτά τα σενάρια και εξηγούν πως ο πρώην πρωθυπουργός ποτέ δεν συνταξιοδοτήθηκε πολιτικά, αλλά δεν κάνει και σχέδια επανόδου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ «μάχη» θα δοθεί για τη δεύτερη θέση. Η εκλογή προέδρου, κατά τα φαινόμενα, είναι πιθανό να οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο. Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 36% και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 24% , ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 19% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 17%.

Πάντως, όπως έχει επισημάνει το KoolNews.gr, οι μεγάλες εταιρείες του χώρου αποφεύγουν να δημοσιοποιήσουν τις δημοσκοπήσεις που τρέχουν, λόγω της μεγάλης επισφάλειας της πρόβλεψης και του ρευστού εκλογικού σώματος, με αποτέλεσμα κανείς να μην έχει σαφή εικόνα για το μέλλει γενέσθαι στην κάλπη. Τέλος, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αναθέρμανση ενδιαφέροντος για τις γαλάζιες κάλπες και στο χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να εμφανίζεται μεν ως φαβορί, πλην όμως τον Απόστολο Τζιτζικώστα να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στις αποδόσεις, σύμφωνα με τις πρώτες κινήσεις.

The post Ματς-ροντέο η γαλάζια κούρσα- Σενάρια, φήμες αποσύρσεων, δημοσκοπήσεις και καρφιά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα