Ματθαιόπουλος: Είτε με φυλακές είτε με σφαίρες δεν θα σταματήσετε τη Χρυσή Αυγή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στη δολοφονία των δύο νεαρών στο Νέο Ηράκλειο και ανέφερε ότι το κόμμα του δεν θα μπορέσει να το σταματήσει κανένας, «ούτε με σφαίρες».Η παρέμβαση του κ. Ματθαιόπουλου έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης επί του νομοσχεδίου

για τη Δημόσια Διοίκηση που διεξάγεται σήμερα στη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής ανέφερε ότι μετά από 16 μήνες οι βουλευτές του κόμματος έγιναν ενοχλητικοί γιατί έλεγαν «τους κλέφτες, κλέφτες και τους απατεώνες, απατεώνες» και ο ελληνικός λαός δείχνει την συμπάθεια του σε αυτούς με βάσει της δημοσκοπήσεις. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι «με αφορμή ένα δυσάρεστο περιστατικό στο Κερατσίνι, φθάσαμε στο σημείο να έχουμε προφυλακισμένους».

Αναφερόμενος στη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο είπε ότι η τρομοκρατία έχει συγκεκριμένη ιδεολογική προέλευση και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Επίσης αναφέρθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια και είπε ότι δεν έκανε καμία τυπική δήλωση για τις δολοφονίες αλλά μόνο στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ευρώπη ενώ συμπλήρωσε ότι ούτε ο πρωθυπουργός έκανε δήλωση.

Ο κ. Ματθαιόπουλος αναφέρθηκε και στον βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Λαζαρίδη, λέγοντας ότι είπε μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Επιπλέον, εξαπέλυσε επίθεση και στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος απέσυρε την αστυνομική φύλαξη στη Χρυσή Αυγή και ξεκίνησε ελέγχους έτσι ώστε να διαπιστωθεί η σχέση του κόμματος με αστυνομικούς.

«Όλο το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνες» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και προσέθεσε: «είτε με φυλακές είτε με σφαίρες δεν θα σταματήσετε τη ΧΑ».

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης και μίλησε για «απόλυτη καπίλευση των δύο νεκρών παιδιών ενός κόμματος που έχει στον πυρήνα του τη βία».

Επίσης συμπλήρωσε ότι το πολιτικό σύστημα τάχθηκε κατά της πράξης θανάτου. «Δεν άκουσα κουβέντα αυτοκριτικής» σημείωσε για το ότι ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από πρόσωπο που έχει στοιχεία κομματικής ένταξης.

«Η απόλυτη υποκρισία« τόνισε ο κ. Τσούκαλης και έκανε έκκληση «σταματήστε την καπήλευση του θανάτου των δύο παιδιών».

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα