Με 161 ψήφους υπέρ η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αυξάνεται ο αριθμός των Ανεξαρτήτων βουλευτών, που θα υπερψηφίσουν της υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ένα εικοσιτετράωρο πριν την πρώτη ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου, δηλώνει ότι θα ψηφίσει θετικά επικαλούμενη συνθήκες αποσταθεροποίησης και αναφέρει: «Παρά το ότι υπάρχουν σαφώς ακόμα οι θεσμικές προϋποθέσεις και τα χρονικά περιθώρια συνεννόησης τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν,

βαδίζουμε πλέον ξεκάθαρα προς την αποσταθεροποίηση και τις εκλογές σε κλίμα απόλυτης και χωρίς όρια πόλωσης.

Στη συγκυρία αυτή, επιλογή μου είναι να υπερβώ το ρόλο που επεφύλαξαν οι πρωταγωνιστές στους ανεξάρτητους βουλευτές και να ψηφίσω θετικά, ζητώντας έστω και την ύστατη στιγμή να γίνει σεβαστό το πνεύμα του Συντάγματος και, κυρίως, να βρουν κοινό τόπο, αποτρέποντας τις ολέθριες συνέπειες ενός κοινωνικού και πολιτικού διχασμού, για τις οποίες είναι και θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι».

Η κ. Μάρκου με την ανακοίνωσή της βάλλει κατά των πρωταγωνιστών – όπως τους χαρακτηρίζει – της κατάστασης που βιώνει η χώρα και υποστηρίζει: «Οι πρωταγωνιστές της κατάστασης αυτής φέρονται με τρόπο ανεύθυνο και κατώτερο των ιστορικών περιστάσεων και των κινδύνων που διατρέχουμε. Λες και το κύριο μέλημά τους να είναι η διαιώνιση ενός παρηκμασμένου, διχαστικού και αναποτελεσματικού πολιτικού συστήματος εις βάρος ακόμα και της σταθερότητας της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Λυκούδης, Νταβρής, Ψαριανός, Αηδόνης, Μελάς και η κ. Μάρκου.

Επανέλαβαν το «όχι» για τον Πρόεδρο οι ΑΝΕΛ

Ομόφωνα επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου.

Επί του θέματος, τοποθετήθηκαν όλοι οι βουλευτές, οι οποίοι επανέλαβαν την αρνητική τους θέση απέναντι στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι όσο πλησιάζουν οι κρίσιμες ημερομηνίες θα εντείνονται οι πιέσεις προς τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. «Θα ακούσετε πολλά, αλλά μην τα πιστεύετε. Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι μια γροθιά» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στους βουλευτές του κόμματός του.

Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι «τον επόμενο Πρόεδρο πρέπει να τον επιλέξει κυβέρνηση πλειοψηφίας και όχι μειοψηφίας όπως σήμερα, γιατί δεν είναι συμβατό με τη βούληση του λαού».

The post Με 161 ψήφους υπέρ η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα