Με δημοσκόπηση από το ikra υπέρ της δραχμής απαντά ο Λαφαζάνης στον Τσίπρα

18:37 7/5/2015 - Πηγή: KoolNews

Πρώτο θέμα κάνει η ιστοσελίδα της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ iskra.gr τη δημοσκόπηση της εταιρίας Pro-Rata, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας περίπου οι μισοί πολίτες αντιμετωπίζουν με αρνητικές διαθέσεις το ευρώ.

Η δημοσκόπηση βέβαια διενεργήθηκε για λογαριασμό του ρ/σ «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» μεταξύ 4 και 6 Μαΐου

και αφορά τη στάση των πολιτών απέναντι στις οικονομικο-πολιτικές εξελίξεις.

Ποσοστό 50% πιστεύει ότι η ελληνική οικονομία δεν ωφελήθηκε από το ευρώ, ενώ 44% απάντησε ότι η οικονομία ωφελήθηκε. Στο κρίσιμο ερώτημα αν είναι δυνατή η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εκτός ευρώ, το 45% των πολιτών απαντά θετικά ενώ το 48% απαντά αρνητικά.

Όπως αναφέρει η iskra.gr «όσον αφορά το ερώτημα του τί πρέπει να ακολουθήσει στο ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας με τους «θεσμούς», οι μισοί ερωτηθέντες (50%) δήλωσαν ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για την αποδοχή ή όχι των όρων των δανειστών, ένας στους πέντε (21%) απάντησε ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτοί οι όροι των δανειστών και 15% απάντησε ότι πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές. 14% των ερωτηθέντων δήλωσε άγνοια ή δεν απάντησε (ΔΞ/ΔΑ)».

Είχε προηγηθεί προ ημερών εκτενής παρουσίαση από την ίδια ιστοσελίδα άλλης δημοσκόπησης σύμφωνα με την οποία το ένα τρίτο των πολιτών είναι υπέρ της εξόδου από το ευρώ, ενώ την προοπτική αυτή υποστηρίζουν έξι στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αριστερή πτέρυγα εκτιμά ότι το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, με δεδομένη την νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή κατεύθυνση της ΕΕ, είναι πολύ ισχυρό και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επενδύσει σε αυτό για να έχει εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση, που οι δανειστές θέλουν την ταπεινωτική υποταγή της χώρας.

Δείτε τις κάρτες ΕΔΩ

The post Με δημοσκόπηση από το ikra υπέρ της δραχμής απαντά ο Λαφαζάνης στον Τσίπρα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα