Με τους «Πυρήνες» συνδέει τον ληστή της Πάρου η Αντιτρομοκρατική

Τρεις αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του τμήματος Εσωτερικής Τρομοκρατίας Λευτέρης Χαρδαλιάς, κατέθεσαν χθες ως μάρτυρες στη δίκη του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου, που κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για τη δολοφονία του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα ύστερα από ληστεία τράπεζας στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2012.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», και οι τρεις επιχείρησαν να στηρίξουν το σκέλος του

κατηγορητηρίου που αφορά τη συμμετοχή του Θεοφίλου στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» επικαλούμενοι επαφές και συναντήσεις του με κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση.

Στο πρόσωπο του Θεοφίλου οι τρεις αστυνομικοί της ΔΑΕΕΒ αναγνώρισαν το άτομο που τις απογευματινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2010 συνάντησε στο ψητοπωλείο «Σάββας» στην Καλλιθέα τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία», Κώστα Σακκά.

Από την παρακολούθησή του, μάλιστα, προέκυψε ότι την ίδια ημέρα ο Θεοφίλου μετέβη αρχικά στο σπίτι-κρησφύγετο του Σακκά, στην οδό Πλάτωνος, και στη συνέχεια με ταξί στα Εξάρχεια, όπου είχε συνάντηση με τον Χρήστο Πολίτη. Ο τελευταίος αντιμετώπισε κατηγορίες για συμμετοχή στους «Πυρήνες», ωστόσο απαλλάχθηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Παρότι υπήρξαν ορισμένες αποκλίσεις σε επιμέρους ισχυρισμούς των αστυνομικών, και οι τρεις αναγνώρισαν στο πρόσωπο του Θεοφίλου τον νεαρό που το πρωί της 30ής Νοεμβρίου 2010 παρείχε μέτρα αντιπαρακολούθησης στον προφυλακισμένο για συμμετοχή του στους «Πυρήνες» Γιώργο Καραγιαννίδη, στα ΚΤΕΛ Αγρινίου.

Αντικείμενο κριτικής, επίσης, έγινε ο ισχυρισμός των αστυνομικών ότι οδηγήθηκαν στη σύλληψη του Θεοφίλου μετά το τηλεφώνημα που έγινε τη 14η Αυγούστου στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής από άγνωστο άτομο που υπέδειξε τον νεαρό ως τον έναν εκ των δραστών της ληστείας στην Πάρο. Για «αναδρομική έκλαμψη μνήμης» έκανε λόγο ο ένας εκ των συνηγόρων, Κώστας Παπαδάκης, σχολιάζοντας δεικτικά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί παρότι είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Θεοφίλου το 2010 δεν τον αναγνώρισαν, παρά μόνο μετά την προσαγωγή του στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ την 18η Αυγούστου 2012.

Η δίκη στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα συνεχιστεί στις 3 Δεκεμβρίου.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα