Μεγάλη Βρετανία: Σε κρίση οι Εργατικοί – Ψήφος εμπιστοσύνης στους συντηρητικούς για την οικονομία

Αν και βρίσκονται στην αντιπολίτευση εν μέσω κρίσης, παρότι κυβέρνησαν το «νησί» για πολλά χρόνια (1997-2010, οι εργατικοί φαίνεται να μην κερδίζουν την εμπιστοσύνη των Βρετανών ψηφοφόρων όσον αφορά το πρόγραμμά τους για την οικονομία.

Οι πολίτες δείχνουν να εμπιστεύονται την οικονομική πολιτική των συντηρητικών, με την οποία πορεύεται η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον μέσα στην κρίση.

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάζει το Guardian οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου εμπιστεύονται την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

κατά 40% σε σχέση με 28% πριν από δύο μήνες.

Η έρευνα αυτή έρχεται σε μία εποχή που οι φωνές της εσωτερικής αντιπολίτευσης όλο και πληθαίνουν στο εσωτερικό του Εργατικού Κόμματος για την ηγεσία του Εντ Μίλιμπαντ. Ο αρχηγός των «κόκκινων» δέχεται τα πυρά των ομοϊδεατών του για το έλλειμμα εμπιστοσύνης του κόσμου προς το κόμμα.

Παρόλα αυτά το επιτελείο των Εργατικών πανηγυρίζει ως ένα βαθμό την δημοσκοπική άνοδο του κόμματος, το οποίο ξεπέρασε σε πρόθεση ψήφου του συντηρητικούς Τόρις. Πρώτο με 32% έρχεται το κόμμα του Μίλιμπαντ, ενώ με 29% ακολουθούν οι Συντηρητικοί. 14% λαμβάνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, ενώ το Κόμμα Ανεξαρτησίας εμπιστεύεται 10%. Στο 9% παραμένει η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα