Μεϊμαράκης: Να δούμε το πόθεν έσχες του Νίκου

Ο υπό αναστολή προέδρος της Βουλής ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι έχει δοθεί εντολή στις υπηρεσίες της Βουλής να δοθούν στη δημοσιότητα αναδρομικά από το 1981 όλες οι δηλώσεις Πόθεν Εσχες που έχει καταθέσει στο Κοινοβούλιο. Το ίδιο, συμπλήρωσε, ελπίζω να έχει την ευθιξία να κάνει και ο κ. Χατζηνικολάου.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι σε συνεννόηση με τους νομικούς του συμβούλους θα δώσει εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί σε όλη τη γη. Και επανέλαβε:

Το ίδιο ελπίζω να κάνει και ο κ. Χατζηνικολάου.

Δεν άφησε ασχολίαστη και την ατάκα του δημοσιογράφου που ακούστηκε στη πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του («Ο Βαγγέλης από εδώ και πέρα θα με φυλάει μήπως πέσω σε καμιά λακκούβα») κι απάντησε: «Το φύλαγμα θα είναι αμοιβαίο. Ο Νίκος θα πρέπει να με φυλάει μήπως και πέσω κι εγώ σε καμιά λακκούβα έστω και με το αυτοκίνητο». Για το «τοίχο-τοίχο» είπε απλά πως ο δημοσιογράφος έχει ξεφύγει πολύ.

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε επίσης για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος που τον ενέπλεξε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News:

«Αν ήξερα το έγγραφο Ζωγραφάκη, θα έλεγα παιδιά ότι έχω μια εκκρεμότητα, δεν μπορώ να γίνω Πρόεδρος της Βουλής. Θα έλεγα ευχαριστώ πολύ έχω εκκρεμότητα. Εγώ ως υπουργός δεν έχω υπογράψει συμβάσεις κα μάλιστα, τεραστίων ποσών. Για να δω πως εάν έχω πάρει μίζες θα τις ξεπλύνω. Διότι όταν κάποιος σου λέει τα έφαγες, από πού να τα φάω, αφού όσο ήμουν υπουργός για αυτό που με κατηγορούσαν ήταν ότι δεν υπέγραφα. Εγώ είμαι ήδη ελεγμένος και εμπράκτως εγώ διευκολύνω, ας μου πει ο καθένας τι άλλο να κάνω, και θα το κάνω. Ότι χρειαστεί, ό,τι θέλουν, όπως το θέλουν. Είναι βαρύ, μου λέει ότι τα πήρα. Δεν λέει απλα ότι μου ήρθε η πληροφορία και τα έβγαλα, ευθέως αναλαμβάνει την πολιτική και ίσως και την ποινική ευθύνη ότι τα πήρα. Ωραία, πάμε λοιπόν, να το αποδείξουμε. Αν υπάρχουν off-shore εταιρίες, να ανοίξουν. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα του αποδεικτικού υλικού με την άμεση δημοσιοποίησή του, όλα. Και εάν κάποιος έχει φόβο μην αλλοιωθούν τα πράγματα, μάλλον πρέπει να είναι ο βαλλόμενος. Λοιπόν, γιατί δεν συμφωνεί; Άμεση δημοσιοποίηση τώρα, ούτως ώστε να ξέρουν όλοι, και η κοινή γνώμη και η Βουλή. Εφόσον ο Νίκος έχει κι άλλα στοιχεία κακώς δεν τα δίνει, τον καλώ να τα δημοσιοποιήσει τώρα».

Όσο για το θέμα παραμονής του ή όχι στην προεδρία της Βουλής, επανέλαβε ότι μελετά όλα τα ενδεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα