Μέρκελ: Σημειώσατε εντυπωσιακά αποτελέσματα – Σε βαθύ επίπεδο οι μεταρρυθμίσεις

Την προσπάθεια της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης εκθείασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο Βερολίνο.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε πως η χώρα μας έχει να

επιδείξει πλέον εντυπωσιακά αποτελέσματα και συμπλήρωσε πως ο πρωθυπουργός της παρουσίασε μία σειρά από αξιοσημείωτες προσπάθειες και αποτελέσματα που έχουν σημειωθεί. «Η Ελλάδα έχει σημειώσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα και το πιο σημαντικό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα».

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε πως οι μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει σε βαθύ επίπεδο και θα συνεχιστούν, όπως ήδη γίνεται στον τομέα της Δημόσιας διοίκησης και της Υγείας.. Αποκάλυψε παράλληλα πως θα δημιουργηθεί μία τράπεζα επενδύσεων στα πρότυπα της αντίστοιχης γερμανικής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Η Ελλάδα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, ένας στόχος της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο και όχι για φέτος. Έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση και θα καλύψουμε κι άλλη» σημείωσε από την πλευρά του ο Αντώνης Σαμαράς.

«Πλέον η Ελλάδα έχει βγει από επτά οδυνηρότατα χρόνια ύφεσης, η ανάκαμψη που είναι πλέον ορατή δικαιώνει την αποφασιστικότητα και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Απόδειξη εκτός των άλλων αποτελεί η πορεία των 10ετών ομολόγων τα επίπεδα των οποίων είναι στα προ κρίσης όρια» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη συζήτηση της κ. Μέρκελ με τον Έλληνα πρωθυπουργό συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της τρέχουσας μεταρρυθμιστικής ατζέντας όπως εκατοντάδες παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για την απελευθέρωση της αγοράς, αλλά και θέματα που αφορούν την υγεία, ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά την επικείμενη ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Σαμαράς εκτιμά πως πρόκειται για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας δηλώνοντας ότι η επιτυχία της χώρας πρέπει να αντανακλάται. Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε την Ευρώπη συνολικά, να θυμηθεί την Ελλάδα 15 μήνες πριν, όταν απευθυνόταν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους από ακριβώς την ίδια θέση

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα