Μεταγραφή… αεροδρομίου ο ΠΑΟΚ – Ο Στοχ, το καλύτερο γκολ του 2012 και μερικές… ντρίμπλες (βίντεο)

16:44 7/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μεταγραφή αεροδρομίου, καθώς απέκτησε δανεικό για ένα χρόνο τον Μίροσλαβ Στοχ, από την τουρκική Φενερμπαχτσέ.

Ο 23χρονος διεθνής Σλοβάκος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού και θα εισπράξει 1,2 εκ. ευρώ, ενώ η οψιόν αγοράς από τον δικέφαλο συμφωνήθηκε στα 5 εκ. ευρώ,

Ο Στοχ είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της Σλοβακίας, μαζί με τον Μάρεκ Χάμσικ, ενώ η αλλαγή του στον πάγκο είναι ο Βλαντιμίρ Βάις, που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Ολυμπιακό.

Μπορεί να παίξει με επιτυχία τόσο στον άξονα, όσο και στα άκρα, ενώ διαθέτει πολύ καλό σουτ. Είναι ταχύτατος και με τις ντρίμπλες του μπορεί να εκθέσει κάθε αμυντικό.

Το νέο αστέρι του δικεφάλου έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του όταν μετακόμισε το 2006 στο Λονδίνο, για λογαριασμό της Τσέλσι, σε ηλικία 17 ετών. Αφού αγωνίστηκε με τους μικρούς των «μπλε», στα 19 του κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, αντικαθιστώντας τον Ντέκο στο παραδοσιακό λονδρέζικο ντέρμπι εναντίον της Αρσεναλ.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2009, παραχωρείται δανεικός στην Τβέντε όπου κάνει τα παιχνίδια της ζωής του, τη χρονιά όπου σπάει το δίπολο Άγιαξ – Αϊντχόβεν και κατακτά το πρωτάθλημα.

Η Φενερμπαχτσέ τινάζει την μπάνκα πληρώνοντας 5,5 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι για να τον αποκτήσει και στην Τουρκία αγωνίζεται σε 73 ματς πετυχαίνοντας 14 γκολ. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα Τουρκίας.

Στο βιογραφικό του έχει και ένα μεγάλο, προσωπικό «τρόπαιο», αφού το γκολ που σημειώνει εναντίον της Γκεντσεμπιρλιγκί, αναδεικνύεται από τη FIFA ως το καλύτερο γκολ του 2012 και παίρνει το κύπελλο «Φέρεντς Πούσκας».

Στον ΠΑΟΚ θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης, ενώ η ΠΑΕ εξέδωσε και ανακοίνωση για την απόκτησή του:

ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με την Φενερμπαχτσέ για τον ετήσιο δανεισμό του Μίροσλαβ Στοχ. Ο ΠΑΟΚ διατηρεί το δικαίωμα αγοράς μετά το πέρας του δανεισμού. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί όταν ο ποδοσφαιριστής περάσει ιατρικές εξετάσεις και υπογράψει το συμβόλαιό του".

Keywords
Τυχαία Θέματα