«Μεθυσμένες» γαρίδες στον φούρνο – Γιατί τα θαλασσινά είναι μέρος της ζωής μας!

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι στα… τελειώματά του, ωστόσο, εμείς θέλουμε τα θαλασσινά να έχουν μια θέση στο τραπέζι μας κάθε εβδομάδα.

Δοκιμάστε τις γαρίδες με μαύρη μπύρα και χαρίστε στον ουρανίσκο σας μια τέλεια εμπειρία!

Τι θα χρειαστείτε:

• 450 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες

• 1 κουταλιά της σούπας καυτερή σάλτσα τσίλι

• 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο

• ½ φλιτζάνι μαύρη μπύρα

• ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

• 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Κόκκινο πιπέρι για το γαρνίρισμα

Πως θα το ετοιμάσετε:

Τοποθετείστε τις γαρίδες, τη σάλτσα τσίλι, το σκόρδο, την μπύρα και το μαύρο πιπέρι μέσα σε μια τσάντα κατάλληλη για τρόφιμα και αφήστε τη κλεισμένη μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Στη συνέχεια, 10-15 λεπτά πριν η μαρινάδα σας να είναι έτοιμη, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 250 βαθμούς. Αφαιρέστε τις γαρίδες από τη σακούλα και προσθέστε τες σε ένα μεγάλο ταψί. Χύστε το λιωμένο βούτυρο στην κορυφή και ψήστε για 10-15 λεπτά, μέχρι οι γαρίδες να είναι έτοιμες.

Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε το πιάτο σας με κόκκινο πιπέρι. Είστε έτοιμοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα