Μια Ελληνίδα για τον Λευκό Οίκο – Η Νικόλ Μαλλιοτάκη «κρυφό» χαρτί των Ρεπουμπλικανών

16:48 3/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, μετά την ήττα του Ρόμνει στις εκλογές του περασμένου Νοέμβρη, ψάχνει μετά μανίας τα νέα πρόσωπα τα οποία θα σώσουν το κόμμα από τα χαμηλά ποστοστά και ίσως ξανακερδίσουν το Λευκό Οίκο στις εκλογές του 2016.

Ανάμεσα στις επικρατέστερες επιλογές είναι και η 32χρονη Νικόλ Μαλλιοτάκη, η οποία είναι η μοναδική εκλεγμένη γυναίκα

στη Νέα Υόρκη, από το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων– πόλη η οποία φημίζεται για τα υψηλά ποσοστά των Δημοκρατικών ψηφοφόρων.

Η Νικόλ Μαλλιοτάκη, μετανάστης δεύτερης γενιάς, από Έλληνα πατέρα και Κουβανή μητέρα, γεννημένη στο Στέιτεν Άιλαντ, είναι γνωστή για τη μάχη της κατά του sex trafficking, ενώ επίσης υπερασπίζεται με σθένος τα δημόσια πολιτιστικά κέντρα.

Οι ενασχολήσεις με τα κοινά, την έχουν φέρει μέσα στο τοπ 10 των δημόσιων προσώπων της Ένωσης Συντηρητικών για την Αμερική (με μόνο δύο γυναίκες στη λίστα), ενώ επίσης φέτος θα είναι μία από τους ομιλητές στο ετήσιο συνέδριο για τη Συντηρητική Πολιτική Δράση (CPAC).

Ο γυναικείος αέρας φαίνεται ότι θα ανανεώσει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, καθώς στη λίστα με τα μέλη τα οποία πρόκειται να παίξουν μεγάλο ρόλο στις εκλογές του 2016, βρίσκονται ακόμα 8 γυναίκες, οι οποίες εκπροσωπούν μειονότητες. Ανάμεσά τους η ισπανόφωνη Σουζάνα Μαρτίνεζ και η Μπεθ Φουκουμότο από τη Χαβάη.

Keywords
Τυχαία Θέματα