Μια μεγάλη στιγμή των Αγώνων!

14:21 5/8/2012 - Πηγή: KoolNews

Πολλά έχουν ειπωθεί για την αξία του ολυμπιακού πνεύματος στους εμπορευματοποιημένους σύγχρονους Αγώνες. Μια εικόνα, όμως, ίσως και να τα λέει τελικά όλα. Ο θρύλος Ρεντγκρέιβ κουβαλάει στους ώμους του τον ολυμπιονίκη που μόλις κατέρρευσε.

Η ένταση του αγώνα, η έκρηξη συναισθημάτων για τον θρίαμβο του μεταλλίου, η θλίψη

και η οργή για τη δεύτερη θέση, η πίεση από τις θυσίες τεσσάρων χρόνων, η υπερπροσπάθεια να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, τις ανθρώπινες δυνάμεις σου, για να φτάσεις πρώτος στον τερματισμό, όλη αυτή η συσσωρευμένη ενέργεια εκρήγνειται σε ένα μόλις δευτερόλεπτο και ο αθλητής καταρρέει ακριβώς μόλις περάσει τη γραμμή τερματισμού, όταν επιτέλους τελειώσουν όλα.

Ο Μαρκ Χάντερ δεν άντεξε την έκρηξη αυτή και έχασε τις αισθήσεις του. Κυριολεκτικά κατάρρευσε και λιποθύμησε μέσα στο σκάφος του, αμέσως μόλις κατάλαβε ότι με το πλήρωμά του. Ζακ Πουρκέιζ κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, με μια ανάσα διαφορά από τους πρώτους.

Στη θέα του ολυμπιονίκη αθλητή που καταρρέει ο Στιβ Ρεντγκρέιβ πετάχτηκε πρώτος από τη θέση του και έτρεξε στον τερματισμό. Ο θρύλος του παγκόσμιου αθλητισμού, ο πέντε φορές χρυσός ολυμπιονίκης στο σκληρό άθλημα της κωπηλασίας, ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων, έτρεξε να βοηθήσει τον νέο ολυμπιονίκη.

Τον σήκωσε στα χέρια του και τον μετέφερε από το νερό στον γιατρό για τις πρώτες βοήθειες. Μαζί του κουβάλησε τον αθλητή ένας εθελοντής που δουλεύει στους Αγώνες του Λονδίνου για τη χαρά της συμμετοχής στο κορυφαίο ραντεβού του πλανήτη…

«Ήταν σκληρό για μένα να βλέπω τον γιο μου να καταρρέει. Τερματίζοντας δεύτεροι είχαν από τη μια τη χαρά του ολυμπιακού μεταλλίου και από την άλλη τον φόβο ότι απογοήτευσαν τον κόσμο που περίμενε το χρυσό. Δεν μπορώ ούτε να φανταστό πώς θα ένιωθε με όλο αυτό το βάρος», δήλωσε ο πατέρας του αθλητή με δάκρυα στα μάτια.

Ο 34χρονος χρυσός ολυμπιονίκης του Πεκίνου έκλαιγε σχεδόν σε όλη την ώρα της απονομής του αργυρού μεταλλίου στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα