Μιχάλης Ασλάνης: Από τις πασαρέλες και την αποθέωση στην κατάθλιψη, τα χάπια και τον θάνατο

Στα 61 του χρόνια έφυγε ξαφνικά από την ζωή ο γνωστός σε όλους, Μιχάλης Ασλάνης. Ο αγαπημένος μόδιστρος των γυναικών γνώρισε στιγμές δόξας στην Ελλάδα όντας μάλιστα για πολλά χρόνια ο πρωτοπόρος στην Ελληνική μόδα.

Με επιτυχημένες κολεξιόν του ήταν για βδομάδες θέμα των εκπομπών, με τα μοντέλα να πίνουν νερό στο όνομά του και τις παρουσιάστριες να τον έχουν για καλύτερό τους φίλο, ο Μιχάλης Ασλάνης ήταν ένας άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο λίγοι Έλληνες Σχεδιαστές.

Χαμηλών

τόνων ο ίδιος όμως, δεν «την ψώνισε» ποτέ, αλλά πάντα πάταγε γερά τα πόδια του στην γη, έχοντας επαφή με τους απλούς ανθρώπους τους οποίους συνήθιζε συχνά πυκνά να βοηθά.

Νεκρός βρέθηκε πριν από λίγη ώρα στο σπίτι του, στο Κολωνάκι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, άνδρες του τμήματος Συντάγματος βρέθηκαν στο σπίτι του σχεδιαστή, όπου έσπευσαν ύστερα από τηλεφώνημα.

Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του, όμως αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς ήταν αυτοκτονία.

Έχοντας μικρασιάτικη καταγωγή, ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης και θεάτρου, στο πλάι σπουδαίων καθηγητών, όπως οι ζωγράφοι Τέτσης, Μοσχίδης, Γούναρης, Πρέκα και Βακαλό.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 και σύντομα κατέκτησε μία από τις πρώτες θέσεις στον χώρο των σχεδιαστών μόδας.

Οι δημιουργίες γέμισαν σχεδόν σε όλα τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και έθνικ επιρροές του.

Έκτοτε η δουλειά του παρουσιάστηκε σε ατομικές επιδείξεις ή ομαδικές μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, το Μονακό, τη Μόσχα, τη Φρανκφούρτη, τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Μπάρι, την Κωνσταντινούπολη, την Κύπρο, τον Καναδά.

Ο εθνικός μας σχεδιαστής

Ο Μιχάλης Ασλάνης ήταν ο «εθνικός μας σχεδιαστής». Σχεδίασε τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκτός από την αγορά των ρούχων, συνεργάσθηκε με ξένες επιχειρήσεις, που εισήγαγαν στην ελληνική αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα, αλλά και με ελληνικές επιχειρήσεις, που εξήγαγαν αντίστοιχα προϊόντα, φέροντας την υπογραφή του.

Η Διεθνής Καριέρα

Γρήγορα η δουλειά του πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας με ατομικές ή ομαδικές επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στο Μπάρι, στον Καναδά.

Στο Παρίσι αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στο μεγάλο show, στην Avenue FOS, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Γαλλικού Pret a Porter.

Η έγκυρη και μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα «Liberation» παρουσίασε την εμπνευσμένη από το Βυζάντιο collection του, στη μεγάλη έκθεση μόδας IGEDO στο Dusseldorf, αποσπώντας τα πιο κολακευτικά σχόλια όλου του διεθνούς τύπου, ταυτόχρονα με τα εκτενή αποσπάσματα του CNN.

Προσκεκλημένος του Δημάρχου της Φρανκφούρτης, παρουσίασε και εκεί τις μοναδικές του δημιουργίες, πλημμυρισμένες από Ελλάδα. Προσκεκλημένος της Πριγκίπισσας Καρολίνας του Μοναχό, συμμετείχε σε φιλανθρωπικό gala για τον Ερυθρό Σταυρό, παρουσιάζοντας και εκεί τη δουλειά του μαζί με παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές.

Στο Bari της Ιταλίας του απονεμήθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης, ενώ την collection του μετέδωσε απευθείας το γνωστό τηλεοπτικό κανάλι RAI. Προσκεκλημένος του Τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού παρουσίασε την collection του στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα.

Η οικονομική πτώση, η κατάθλιψη και τα χάπια

Το 2012 μετά από κατάθλιψη που είχε πάθει η οποία τον οδήγησε σε απουσία του για έναν ολόκληρο χρόνο από την showbiz, κατάφερε να επανέλθει νικητής.

Μάλιστα σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει εκ των υστέρων στην «Espresso της Κυριακής» είχε αναφέρει ότι παρά τα οικονομικά του προβλήματα «Δεν χάθηκα, αντίθετα αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης συνέχιζα να δουλεύω και μάλιστα ακόμη πιο πολύ. Όμως, δεν ήθελα να εμφανίζομαι σε κοσμικές εκδηλώσεις και στα κανάλια. Πιστεύω ότι το lifestyle τελείωσε και ο κόσμος πια δεν έχει την απαιτούμενη όρεξη και διάθεση να πηγαίνει σε επιδείξεις μόδας, να παρακολουθεί τι κάνει ο κάθε σχεδιαστής και όλα τα σχετικά.

1 από 10 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Και αν αυτή τη στιγμή δίνω μια συνέντευξη, τη δίνω για να δει ο κόσμος ότι συνεχίζω να δουλεύω, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει», δήλωνε ο γνωστός σχεδιαστής. «Ναι, έχω περάσει κατάθλιψη, όμως μπόρεσα και την ξεπέρασα μόνος μου. Είπα μέσα μου «σήμερα, υπάρχουμε, αύριο, δεν υπάρχουμε» και το φιλοσόφησα πολύ το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέρασα κατάθλιψη μόνο μία φορά. Αρκετές φορές έχω υπάρξει στα κάτω μου, όπως και αρκετές φορές είμαι στα πάνω μου. Όταν είμαι κάτω, ξέρω ότι κάποια στιγμή το πράγμα θα κάνει τον κύκλο του. Όλα στη ζωή κάνουν τον κύκλο τους».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική του κατάσταση και την εξαπάτηση που δέχθηκε από τις δύο «γυναίκες αράχνες» τα άλλοτε έμπιστα άτομά του που τους είχε φερθεί καλύτερα από παιδιά του. Φαίνεται πως αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που είχε φέρει τον άλλοτε χαρούμενο και ευδιάθετο σχεδιαστή στην κατάσταση οικονομικού και ψυχολογικού γκρεμού.

Όσο και αν διαβεβαίωνε για το αντίθετο, δεν κατάφερε να αντέξει. Η φίλη του Ρούλα Κορομηλά ήταν από τις λίγες παρουσίες που στάθηκαν στο πλευρό του όλο το διάστημα της εσωστρέφειας. Φάνηκε όμως ότι δεν ήταν αρκετό για να αντέξει. Και έτσι, η σημερινή ανακοίνωση του χαμού του σοκάρει και συγκλονίζει την κοινωνία και όλη την showbiz.

Keywords
καταθλιψη, ασλανης, χαπια, ελευθέριος βενιζέλος, ελλαδα, αθηνα, κυπρος, μετρο, βενιζελος, avenue, liberation, dusseldorf, cnn, rai, showbiz, espresso, lifestyle, τελη κυκλοφοριας, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, σταυρος δημας, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, θεμα εκθεσης 2012, νεκρος συνταγμα, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, αξεσουαρ μπανιου, διακοσμηση, το θεμα, αξεσουαρ, αστυνομια, αττικο μετρο, βυζαντιο, δουλεια, εσωρουχα, θεμα, καριερα, κωνσταντινουπολη, μιλανο, μοδα, ρουχα, ρωμη, σημερινη, ωρα, cnn, αγκυρα, αγορα, ανθρωπος, βακαλο, γινει, διαστημα, εκθεση, ελευθέριος βενιζέλος, εφυγε, εφημεριδα, ζωη, ζωγραφοι, ειδη σπιτιου, μοναχο, μονακο, μοντελα, μοσχα, νερο, παντα, ομπρελες, ονομα, οντας, παιδικα, παιδια, παρισι, πιο πολυ, υπογραφη, προβληματα, ρουλα κορομηλα, συντομα, σπιτι, σχολια, φρανκφουρτη, φορα, avenue, dusseldorf, ειδη, lifestyle, μια φορα, πληροφοριες, ποδια, rai, showbiz, θεσεις
Τυχαία Θέματα